2024.03.29, Péntek
Biztonságosan dolgozik tovább az Épkar
Illusztráció / Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Biztonságosan dolgozik tovább az Épkar

magyarepitok.hu

2020.04.03. 09:15 - Gyöngyösi Klaudia

A magasépítés egyik vezető hazai vállalatánál a home office-ról, a maszkokról és a kesztyűkről ugyanúgy gondoskodnak, mint az egyedi figyelmet igénylő esetekről.

Hirdetés

Az Épkar Zrt. a hazai magasépítés jelentős projektjeit elvégző nagyvállalat, melynek nevét a Millennium Házától a Puskás Arénában végzett munkáján keresztül iskolaépítésekig ismerhetik lapunk olvasói, csak a felszínt érintve.

A vállalat fontosnak tartja kifejezni azt, hogy milyen lépéseket tesz dolgozói egészségének érdekében, illetve azért hogy az általa vállalt munkálatokat jól tudja végezni – informálták a magyarepitok.hu-t.

 

Viszonylag zavartalan a munka

Az Épkar jelenleg is viszonylag zavartalanul tud dolgozni, de természetesen készen áll arra, hogy ha a koronavírus-helyzet miatt szükség lenne rá, betartson bármilyen kormányzati intézkedést – hangsúlyozták.

Egy területet kiemeltek, mely megfelel az iparágból máshonnan is érkező információinknak: az anyagbeszállítás tekintetében lehet észlelni némi késedelmet.

 

Az egészség az első

A vállalat határozottan fókuszál mérnökei, szakmunkásai és minden alkalmazottja egészségére: az irodai, valamint a 65 év feletti dolgozók esetében felajánlották a home office munkavégzés lehetőségét és akik éltek vele, azok részére meg is teremtették azokat a feltételeket is, amely lehetővé teszi azt.

Fontos még az Épkar számára, hogy mind az irodában, mind a munkaterületen tevékenykedő kollégákat kézfertőtlenítővel, kesztyűvel, maszkkal lássák el folyamatosan.

„Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a vírusfertőzés lehetőségét a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük”-áll hivatalos közleményükben.

 

A szerződéseket is postán intézik

Így a személyes találkozást a lehető legnagyobb mértékben mérsékelik, a számlázásokat, szerződéskötéseket lehetőség szerint postai úton intézik. Az építési területeken a kooperációk az első időszakban ritkábban ritkábban kerültek megtartásra, azonban mára már bevált gyakorlattá vált, hogy videó konferencia útján a korábbi szokásos rend szerint, folyamatosan zajlanak.

 

Fontos, hogy mindenki tudjon a lényegi dolgokról

A vezetőség nagy figyelmet fordít a belső kommunikációra: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közösségi tudat továbbra is megmaradjon, erősödjön.

Minden héten rendszeresen friss körlevéllel informálják az összes kollégát – természetesen elektronikusan. Emellett legalább heti 3 alkalommal a vezetőség folyamatos részvételével, feladatcsoportokra lebontva valamennyi munkavállaló – akár home-office-ban, akár az irodában vagy a munkaterületen tevékenykedik – jelenlétében videó konferencia megtartására kerül sor, ahol mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy beszámoljon a feladatainak aktuális állásáról, előterjessze a döntést igénylő kérdéseket stb.

 

Egyedi problémákra egyedi megoldások

Emellett az egyedi esetekre is különös figyelmet fordítanak. Az Épkar egyik munkatársa, aki Magyarországon kívüli munkaterületen dolgozik, a különleges helyzet kezdetekor nászútra ment, és nem tudott visszatérni a kiküldetési helyére, mivel ott már korlátozták a beutazást. A kollégát saját költségen hozták haza Magyarországra, és megtették a szükséges intézkedéseket is – Kormányzati segítséggel -, hogy vissza tudjon utazni a kiküldetési helyére a megfelelő időben.

Iparági hírekÉpkar Zrt.koronavírusegészségügy

Hírlevél

Hirdetés