2024.03.28, Csütörtök
EBH INVEST: biztonságosan folytatódnak tovább a kivitelezések
Fotók: EBH INVEST

EBH INVEST: biztonságosan folytatódnak tovább a kivitelezések

magyarepitok.hu

2020.04.08. 10:16 - Almási Krisztina

A vállalat nagy figyelmet fordít az egészségügyi intézkedések betartására a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

Hirdetés

A kialakult vírushelyzet kockázati tényezőinek csökkentésére az EBH INVEST-nél fontos megelőző intézkedéseket vezettek be mind az irodai, mind az építkezéseken való munkavégzésre vonatkozóan.  

Az építési területen lévő biztonsági személyzet folyamatosan ellenőrzi a belépők testhőmérsékletét rendszeresített lézeres (érintésmentes) hőmérővel – lázas, beteg emberek munkavégzését nem engedélyezik.

A cég építési projektjein a dolgozóknak védőmaszkokat is osztanak annak érdekében, hogy valóban mindent megtegyenek a fertőzésveszély minimalizálása és megfékezése érdekében.

 

Érintésmentes hőmérést végeznek a területre való belépéskor (Fotó: EBH INVEST)


Az építkezési területeket is fertőtlenítik

Az EBH INVEST minden építkezésen melegvizes kézmosót alakított ki a dolgozók részére, melynek használata a területre való belépést követően mindenki számára kötelező. Az építkezések frekventált területeit naponta többször fertőtlenítik.

A higiéniai szabályok épületen belüli betartásának érdekében a beléptetőtől az épület bejáratáig kötelező a rendszeres, 2 óránként történő fertőtlenítőszeres permetezés. Amennyiben az építési terület épületen belüli része lehetővé teszi, az épületen belüli fő közlekedési útvonalak fertőtlenítése is kötelező, csakúgy mint a kilincsek, a kapcsolók, a szerszámok és egyéb szükséges eszközök fertőtlenítése.

 

Fertőtlenik a belépési pontokat is (Fotó: EBH INVEST)


Gyakori a fertőtlenítés az irodaházban

A vállalat székhelyén a heti irodatakarítási napok számát megduplázták, a dolgozóik folyamatos ellátása érdekében pedig nagy tételben vásároltak kéztisztító- és fertőtlenítőszereket.

Az irodaház területére lépve a dolgozók számára kötelező használni a rendelkezésre bocsátott kézfertőtlenítőket, amelyeket a bejáratnál, a mosdókban, valamint az egyéb közös használatú helyiségekben helyeztek el.

Az irodában való bentlét során azt javasolják a munkavállalók számára, hogy lehetőleg mindenki tartson legalább egy méter távolságot minden irodában tartózkodó személytől. Az irodahelyiségben óránként alapos szellőztetést is végeznek.


Előnyben a home office és az online kommunikáció

Az EBH INVEST mérlegelve az adott feladatok és munkakörök ellátásának lehetőségét, a munkavállalóik jelentős részének biztosította a home office munkavégzést.

A munkatársakkal és külsős partnerekkel, alvállalkozókkal történő személyes megbeszéléseket lehetőség szerint igyekeznek telefonon vagy online platformon intézni. A zárt légteres, irodában tartott tárgyalások számát minimálisra csökkentették.

A távol lévő kollégák közötti hatékony kommunikáció céljából online videomeeting platformokat használnak. A vállalat a dolgozóit szóban, email-en, online chat-en és a zárt céges közösségi csoportban heti szinten tájékoztatja az intézkedések és szabályozások esetleges kiegészítéseiről, változtatásairól.

Iparági hírekEBH INVESTkoronavírus

Hírlevél

Hirdetés