2024.04.19, Péntek
Kulcsfontosságú eszköz érkezett a nyíregyházi kórházba a Ke-Víz közreműködésével
illusztráció - pixabay

Kulcsfontosságú eszköz érkezett a nyíregyházi kórházba a Ke-Víz közreműködésével

szon.hu, magyarepitok.hu

2020.05.21. 10:23 - Hegedűs Gergely

A mobil képalkotó röntgenkészülék egyrészt könnyen eljut a súlyos betegek ágyához, másrészt hatékonyabbá teszi a diagnózist és csökkenti a koronavírus terjedésének a kockázatát.

Hirdetés

Új mobil röntgen készüléket kapott az nyíregyházi Jósa András Oktatókórház – adta hírül a szon.hu. Az eszközhöz szükséges adományokat az a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány gyűjtötte össze egy akcióban, melyet két nyíregyházi vállalkozó indított útjára március végén.

Az akcióhoz nyíregyházi magánszemélyek és cégek csatlakoztak. A 238 adományozó összesen 36,8 millió forintot adományhoz juttatta az alapítványt. A legkisebb felajánlott összeg 1000, a legnagyobb 15 millió forint volt, utóbbit a Ke-Víz 21 Zrt. biztosította, arany fokozatú támogatóként.


Mindössze egy munkatárs közreműködését igényli

A digitális képalkotással működő mobil röntgenkészülék a COVID-19 új-koronavírus diagnosztikájához biztosít fontos támogatást. A mobil röntgeneket eredetileg olyan ágyhoz kötött fekvő betegek vizsgálatára fejlesztették ki, akik súlyos állapotuk miatt nem vihetők a beépített röntgenkészülékekhez.

Az eszköz most azért fontos, mert a járványhelyzet egyik legkritikusabb pontja a gyanús, vagy bizonyítottan fertőző betegek kivizsgálása, mozgatása a vizsgáló helyekre, olyan részlegekre, ahol egészséges dolgozók, vizsgálatra váró, nem fertőző betegek vannak nagy számban.

Emellett az eszköz digitális képalkotást tesz lehetővé, ráadásul a 240 kg súlyú készülék mozgatása, a felvétel elkészítése csupán egyetlen egészségügyi munkatárs közreműködését igényli, mellyel tovább csökken a fertőzésveszélynek kitett dolgozók száma. A kiváló minőségű, felbontású, könnyen mobilizálható készülék nagy segítség lesz a betegellátásban a koronavírus járványt követően is.

Iparági hírekKe-Víz 21 Zrt.Nyíregyházakoronavírustársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés