2024.04.18, Csütörtök
Magyar cég fejezi be Szerbia egyik legfontosabb tudományos létesítményét
Látványtervek: KÉSZ Csoport

Magyar cég fejezi be Szerbia egyik legfontosabb tudományos létesítményét

magyarepitok.hu

2020.07.13. 08:54 - Hegedűs Gergely

Az újvidéki Tudományos és Technológiai Park 8 millió eurós beruházását a KÉSZ Csoport kivitelezi.

Hirdetés

Augusztustól kezdi kivitelezni a KÉSZ Csoport szerbiai leányvállalata az újvidéki Tudományos és Technológiai Park beruházásának második szakaszát - derül ki a cégcsoport közleményéből. A háromezer hallgató és 400 oktató befogadására alkalmas komplexum várhatóan jövő márciusban készül el.

Az első szakaszt idén januárban adták át, a most induló befejező fejlesztés értéke 8 millió euró. Ennek során a magyar vállalatcsoport minden építészeti, elektromos és mechanikai munkálatot megvalósít, ezáltal elkészül a létesítmény teljes belső kivitelezése.


A tudományos projektek fejlesztése a cél

A beruházás célja azon tudományos projektek fejlesztése, amelyek a szerbiai felsőoktatási intézményeket mozdítják előre, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet végeznek. Lehetőséget kíván biztosítani a szerbiai és a külföldi befektetőknek, start up vállalkozásoknak és intézményeknek is.

"Az okos- és zöldépületet a szerb gazdaság versenyképességének világítótornyaként emlegetik, az országban csak négy hasonló típusú épület található" - derül ki az összefoglalóból.

A beruházás az Európai Befektetési Bank társfinanszírozásával valósul meg.

Iparági hírekKÉSZ CsoportÚjvidékDélvidéktudománytechnológiainnovációkutatás-fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés