2024.04.20, Szombat
Már folyik a homlokzatburkolás Dubaiban a világkiállítás magyar pavilonján
Fotók: Épkar Zrt., Szabó Ákos/magyarepitok.hu, Látványtervek: Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft.

Már folyik a homlokzatburkolás Dubaiban a világkiállítás magyar pavilonján

magyarepitok.hu, Épkar Zrt.

2020.10.09. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A közel 2 ezer négyzetméteres létesítmény a WHB-Épkar Építőipari Kft. munkájával épül meg.

Hirdetés

Gőzerővel zajlanak a magyar pavilon munkálatai Dubaiban a WHB-ÉPKAR Kft. kivitelezésében – derül ki az Épkar Zrt. Facebook posztjából. Korábban helyszíni riporttal már beszámoltunk arról, hogy elérte legmagasabb pontját a különleges faszerkeszetű pavilon.

 

Fotók: Épkar Zrt., Szabó Ákos/magyarepitok.hu, Látványtervek: Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft.

Jelenleg a homlokzatburkolás, valamint a kiállítás bejárhatóságát biztosító rámpa elektromos és gépészeti alapszerelése van folyamatban.

Továbbá megkezdődött már a keményfa-távtartók elhelyezése is, melyek megadják a hullámzó hatást a 14-15 méter hosszú LVL burkolatnak.

 

„Különösen nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a belső kupola tetőszerkezeténél felhasznált Opeion gyűrű az ÉPKAR karcagi lakatosüzemében készült el” – írja az Épkar Zrt.

 

Speciális faépítkezési technológiával elevenítik meg az organikus építészetet

A létesítmény érdekessége, hogy száraz technológiával készül, azaz építésénél a kivitelezők nem használnak olyan technológiákat, amelyekhez víz kell. A magyar megjelenés központi témája, az emberiség alapvető éltető eleme, a víz. Az épületben helyet kap egy kiállítás is, melynek célja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai desztinációk népszerűsítése.

 

Az épület szerkezeti elemeit részben tengeri úton, részben pedig a világ egyik legnagyobb teherszállító repülőjével szállították el a Dubaji Világkiállítás területére három ütemben, 2019 őszén. Már maga a szállítás is különleges eljárásokat igényelt, mivel a szerkezeti elemek súlya több mint 560 ezer kilogramm. A leghosszabb elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2700 kilogramm volt.

A tervek szerint az objektumot a világkiállítás 192 másik országával együtt tekinthetik majd meg a számos országból érkező vendégek.

Galéria

Iparági hírekÉpkar Zrt.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.kiállításépítészet

Hírlevél

Hirdetés