2024.04.16, Kedd
Újabb nagyértékű eszközt adományozott a WHB a győri kórháznak
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Újabb nagyértékű eszközt adományozott a WHB a győri kórháznak

magyarepitok.hu

2020.12.02. 16:35 - Gyöngyösi Klaudia

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. a tavaszi 13,5 milliós lélegeztetőgép adomány után most decemberben ismét nagyértékű tárgyi adománnyal segíti a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és az ott dolgozó orvosok munkáját.

Hirdetés

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 20 éves múltra tekint vissza, melynek keretében számos, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel gyarapodott a kórház eszközparkja – derült ki a szerda délelőtt megrendezett átadón.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A jelenleg hazánkat is súlyosan érintő járvány idején Paár Attila tulajdonos - ügyvezető igazgató számára még fontosabb, hogy segítse a járvány elleni küzdelemben az orvosokat, egészségügyi dolgozókat, ezért a WHB és a Győri Kórházért Alapítvány támogatási megállapodást írt alá, egy 10.000.000 forint értékű ultrahang diagnosztikai készülékről.

A nagyértékű berendezést 2020. december 02-án a WHB képviseletében Paár Attila ügyvezető igazgató adta át Dr. Tamás László Jánosnak, a kórház főigazgató főorvosának.

Dr. Tamás László János beszédében elmondta, hogy a GE Healthcare Versana Active típusú laptop kivitelű ultrahang diagnosztikai készüléket  elsősorban az intenzív osztályon használják, ahol nagyban megkönnyíti a fertőzött, illetve fertőzésgyanús betegek ultrahangos vizsgálatát.

 

Nagyban megkönnyíti a fertőzött betegek ellátását az új eszköz

Az orvosoknak nagyon sok esetben nehéz megoldani, hogy az intenzív osztályon ápolt, fertőzött betegeket szükség esetén ultrahang vagy CT vizsgálatra küldjék. Különösen igaz ez azon súlyos állapotban lévő betegek esetében, akiknek a gyógyítása lélegeztető géppel történik ezáltal nem szállíthatók. A most átadott új eszköz jelentősen enyhít ezeken a nehézségeken, mivel a segítségével a szükséges diagnosztikai vizsgálatokhoz nem kell a betegeket mozdítani, azok a betegágynál elvégezhetők.

 

Természetesen az adomány a későbbiekben is segíti az orvosok munkáját, hisz az orvosi eszközpark frissítésére folyamatosan szükségük van a betegek hatékony gyógyításában.

Az átadón a főigazgató főorvos úr külön köszönetet nyilvánított Paár Attila ügyvezető igazgató úrnak, és a győri székhelyű WEST HUNGÁRIA BAU Kft. munkatársainak, hogy hasonlóan a korábbi évekhez, most a COVID-19 járványveszély idején is az elsők között támogatják kórházunkat.

 

A vállalat szeretné felhívni mások figyelmét is a segítségnyújtásra

Paár Attila ügyvezető igazgató kihangsúlyozta, hogy „A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet. A WHB életében mindig is kiemelten fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása pedig egyébként is kiemelt helyen van a cég adományozási politikájában, és ezt a jövőben is folytatni kívánjuk” – mondta a tulajdonos.

 

Az adományozással a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. további célja, hogy példát mutassanak azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni.

„Ebben a nehéz időszakban nagyon fontos, hogy újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!” – mondta el Paár Attila.

Galéria

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.társadalmi felelősségvállalásGyőrPetz Aladár Megyei Oktató Kórház

Hírlevél

Hirdetés