2024.04.19, Péntek
Színes és rugalmas megoldásokkal újultak meg sportpályák Zuglóban
Fotók: Mapei Kft.

Színes és rugalmas megoldásokkal újultak meg sportpályák Zuglóban

magyarepitok.hu

2021.01.15. 12:12 - Kalácska-Nagy Nóra

A Mapei sportpálya bevonataival szebb és biztonságosabb felületeken sportolhatnak a gyermekek a XIV. kerületben.

Hirdetés

A tervek szerint a fővárosi Zugló önkormányzata az elkövetkező években mind a 14 játszótéri sportpályáját felújítja. A sportpályák kialakítását a Cívis Parképítő Kft. szakembereire bízzák. Első körben három pályát újítottak fel 2020 őszén.

Ezek a létesítmények egy új, gyerekízületeket kímélő, csúszásgátló felületű gumírozott és felvonalazott burkolatot kaptak, rendkívül biztonságosak a sérülésekkel szemben.

A három sportpálya közül elsőként az Újváros parki létesítményt avatták fel. A másik két sportolásra alkalmas helyszín az Ond vezér sétány mellett és a Szentmihályi úton található. Az előbbi focira és kézilabdára, míg az utóbbi terület kosárlabdázásra használható a nagy, tízemeletes házak között.

Fotók: Mapei Kft.

Számos Mapei terméket használtak a pályák felújításához

Mindhárom pálya 30-40 éves, jelentősen elhasználódott aszfaltfelülettel rendelkezett, sok repedéssel, süllyedéssel és kiemelkedéssel.  A legnagyobb feladatot az jelentette, hogy fogadóképessé tegyék a felületet a Mapei burkolat fogadására. A három pálya közül a Szentmihályi úti bizonyult a legkevésbé sérültnek, de betonjavításokra mindhárom pálya esetében szükség volt. A betonjavításokhoz ADESILEX P4 terméket használtak aljzatkiegyenlítőként, melybe LATEX PLUS rugalmasságnövelő adalékszert kevertek, hogy a problémás aljzat megfelelő minőségű legyen.

A Szentmihályi úti 480 négyzetméteres, 16x30 méteres pálya esetében a MAPECOAT TNS PROFESSIONAL rendszerrel dolgoztak a szakemberek. A rétegrend a következőképpen alakult: alapozóként a MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT vizes diszperziós akrilgyantát használták. Következő rétegként a MAPECOAT TNS FINISH akrilgyanta bevonat került felhordásra. A MAPECOAT TNS COLOR réteg felhordása után a pálya végső színét a MAPECOAT TNS PAINT finomszemcsés, kvarchomokkal töltött akrilgyanta adta meg. A pálya vonalainak megrajzolásához a MAPECOAT TNS LINE festéket használta a kivitelező. 

Fotók: Mapei Kft.

Az Újváros parki 634 négyzetméteres létesítmény és az Ond vezér sétány melletti 248 négyzetméteres pálya szintén a MAPECOAT TNS RENDSZER-ével készült, itt a COMFORT összeállítással dolgoztak. Ebben az esetben az ULTRABOND TURF 2 STARS ragasztót használták a MAPECOMFORT R 4 MM-es gumiszőnyeg leragasztásához. A MAPECOAT TNS PRIMER EPW alapozó után a MAPECOAT TNS GREY BASE COAT színezett, válogatott töltőanyagokat tartalmazó akrilgyanta alapozó és kitöltőpaszta került felhordásra.

Fotók: Mapei Kft.

Következő rétegként a MAPECOAT TNS FINISH-t hordták fel a választott színben, majd következő lépésben a MAPECOAT TNS COLOR-t használták. A pálya végső színeit a MAPECOAT TNS PAINT finomszemcsés, kvarchomokkal töltött akrilgyanta adta meg. Végül pedig a pálya vonalait MAPECOAT TNS LINE vizes bázisú, színezett akrilgyanta festékkel rajzolták meg.

Fotók: Mapei Kft.

ADATOK

Referencia: Közterületi sportpályák felújítása a Zuglói Önkormányzat részére

Mapei termékekkel végzett munkálatok: Sportpálya bevonat

Helyszín: Budapest

Kivitelezés éve: 2020.

Tulajdonos: Budapest XIV. kerület Zuglói Önkormányzat

Sportburkolati kivitelező: Cívis Parképítő Kft.

Mapei partnerkereskedő: Kemo-Épker Kft.

Mapei kapcsolattartó: Lakatos Zsolt

 

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK

Aszfalt kiegyenlítés: Adesilex P4, Latex plus

Sportpálya bevonat: Mapecoat TNS White Base Coat, Mapecoat TNS Finish, Mapecoat TNS Color, Mapecoat TNS Paint, Mapecoat TNS Line, Ultrabond Turf 2 Stars, Mapecomfort R 4 mm, Mapecoat TNS Grey Base Coat

További információ ide kattintva érhető el.  

Galéria

Iparági hírekMapei Kft.ZuglósportpályaCívis Parképítő Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés