2024.03.28, Csütörtök
VEMÉVSZER Kft. - Veszprém megye és a régió több évtizede meghatározó építőipari kivitelező cége
Veszprém Aréna (Fotók: VEMÉVSZER-csoport)

VEMÉVSZER Kft. - Veszprém megye és a régió több évtizede meghatározó építőipari kivitelező cége

magyarepitok.hu

2021.01.14. 10:18

Az építőipari vállalat nem csupán generálkivitelezéssel foglalkozik. Számos más épület mellett a Veszprém Aréna, vagy éppen a pápai Esterházy-kastély munkálatai is nevükhöz kapcsolódnak. Emellett a modern építőanyag-kereskedelemben is ugyanúgy részt vesznek, mint a faipari restaurációs munkákban, vagy az ingatlankereskedelemben.

Több, mint 30 éve, 1991-ben alapította meg a VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft.-t az egykori megyei építőipari vállalat és vállalkozókedvű dolgozói. A cég azóta Magyarország több területén is letette a névjegyét. Lapunk bemutatójához Menyhárt Alíz, a cég közbeszerzési referense adott tájékoztatót.

 

Veszprém legfontosabb épületei a projektlistán

A magasépítő vállalkozás egy, az építőipar és kapcsolódó területei jelentős részét lefedő csoport középpontja, a leányvállalatok hatékonyan dolgoznak a központ keze alá, hogy változatos projekteket is egységes minőséggel tudjanak elvállalni.

 

A VEMÉVSZER központja

Hangsúlyos projektjük volt többek között a 2007-ben átadott Veszprém Aréna, mely a város sport- és rendezvényközpontjaként szolgál azóta is, de a megyeszékhely történelmi várában több műemléki épületet is felújítottak és restauráltak, illetve a városban a teljesség igénye nélkül még kormányhivatalokat modernizáltak, illetve az állatkertben

  • az orrszarvúházat,

  • a csimpánzvilág létesítményét,

  • a medveházat,

  • teveházat,

  • az oktatóházat,

  • valamint látványkifutókat

  • és a madárröpdét

is a VEMÉVSZER alakította ki, mintegy 10 év alatt.

 

Az érseki palota a barokk építészet remeke

A veszprémi érseki palota azért is külön említésre méltó projekt mert a 18. században elkészült épület a barokk építészet kiemelkedő példája a Dunántúlon. A 2018 őszén lezárult projekt részeként a palotán tetőszerkezeti és homlokzati munkát is végeztek. A felújított homlokzat megközelítőleg 3200 négyzetméteres, a tetőszerkezet pedig közel 1800.

 

Az érseki palota

Hasonló műemléki jellegű munkákat végzett a cég Székesfehérvár történelmi belvárosában, valamint Balatonfüred reformkori épületeinek megújításában, továbbá Pápa barokk épületein. (Esterházy kastély, Pápai nagytemplom)

 

A Csermák Antal Zeneiskola építkezése (Forrás: Porga Gyula Facebook-oldala)

Jelenleg gőzerővel dolgoznak Veszprém új uszodája, valamint a jégcsarnoka felépítésén, illetve iparos parkok létrehozásán, a Csermák Antal Zeneiskolán, a Tornászgyakorló épületein is - többek között.

 

Az új uszoda jelentős előre lépés Veszprémnek

A megyeszékhely új uszodáját közel 9500 négyzetméteren alakítja ki a VEMÉVSZER a Laterex Kft.-vel együtt, a Modern Városok Programban épülő létesítmény nagy előre lépés lesz a megyeszékhely lakóinak. A tevékenységeik közé tartozik még igényes magánmegrendelések kiszolgálása, a belsőépítészeti munkáktól a luxusingatlanok, -irodák kivitelezéséig is.

 

A balaltonfüredi Carina residence

Több jelentős sportlétesítmény fejlesztésében is részt vállal a cégcsoport. Ilyen például Várpalota régen várt tanuszodája, Pápán pedig az atlétikai centrum.

 

A pápai atlétikai centrum építkezése

 

A faipari leányvállalat számos ismert műemléki rekonstrukcióban, nagyberuházásban kap szerepet

Az uszodáktól sportarénákon át több évszázados műemlékek restaurációjáig terjedő generálkivitelezői portfólió mellett a cégcsoport többi tagja más hangsúlyos projektben vett részt, a faiparral és -megmunkálással foglalkozó Vemfa Design Kft. a nemrég átadott győri Hittudományi Főiskola épületéhez is szállított elemeket, illetve a sümegi Püspöki Palotában, a balatonfüredi Huray-villában és a bábolnai Nemzeti Ménesbirtokban is használjak nyílászáróikat, belsőépítészeti termékeiket, illetve restaurációs célra is dolgoznak.

 

Az építőanyagok és –gépek is közvetlenül rendelkezésre állnak

 

 

Ugyanígy fontos szerepet játszanak a térség építőiparának alapanyagellátásával a Pillér Építőanyag Kereskedés Kft.-n keresztül. A leányvállalat a saját építkezéseket is gördülékenyebbé és hatékonyabbá teszi, jelentős mértékben támaszkodik rá a cég.

 

 

Építőipari gépeiket és berendezéseiket sem csak maguk használják, hanem széles körben adnak bérbe partnereiknek a Gép-Flotta Kft.-n keresztül ideiglenes felvonulási létesítményeket (konténer, mobilkerítés, kordon), földmunkákhoz használt tömörítő eszközöket, állványtechnikát, felvonókat, vésőgépeket, kompresszor- és betontechnikát is – számos más eszközzel együtt.

 

Az épületvillamossági munkákat is saját leányvállalattal tudja megoldani a VEMÉVSZER

 

A Detherm Kft. számos fontos projektben vesz részt

Szintén fontos része a iparágnak a épületvillamossági munkák kivitelezése: ezen a területen is képviselteti magát saját tulajdonú céggel a VEMÉVSZER-csoport. A Detherm Kft. már 25 éve van jelen a piacon és zirci központjából a Dunántúl számos fontos beruházásában vett rész.

Ugyanúgy vállalják a teljeskörű gyenge és erősáramú villanyszerelési feladatokat, mint a villamos mérőhelyek telepítését és korszerűsítését, a biztonságtechnikai feladatokat (ide tartozik a kamera- és riasztó rendszerek telepítése), illetve a felelős műszaki vezetést. A Detherm hosszú referencialistájában olyan projektek szerepelnek, mint a Pannonhalmi Főapátság, a pápai érseki palota, vagy éppen a balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium.

 

A VEMÉVSZER-csoport nem csak felépít, hanem fejleszt is ingatlanokat

A nevének megfelelően ingatlanforgalmazással foglalkozó Veming Kft. átfogó szolgáltatást nyújt: többek között adás-vétellel és bérbeadással, illetve a cégcsoport adta lehetőségekkel élve ingatlanok fejlesztésével is foglalkozik. A 2004-ben alapított cég portfóliójában a leghangsúlyosabb szerepet a szolgáltatói és lakóingatlanok kiadása adja.  

Iparági hírekVEMÉV-SZER Kft.PápaVeszprémZircVárpalota