2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Az építőiparból kapnak segítséget a nehéz helyzetbe került veszprémi vendéglátósok
Boross Ottó, a VEMÉVSZER ügyvezető igazgatója és Porga Gyula Veszprém polgármestere Fotók: vehir.hu

Az építőiparból kapnak segítséget a nehéz helyzetbe került veszprémi vendéglátósok

vehir.hu

2021.03.03. 11:19 - Kolinek Nóra

A támogatási felhívásra elsőként jelentkezett a város két meghatározó építőipari cége, a VEMÉVSZER Kft. és a Cemix Hungary Kft.

Hirdetés

A VEMÉVSZER Kft. és a Cemix Hungary Kft. együtt összesen ötmillió forinttal járul hozzá a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítésére létrehozott támogatási alaphoz – derült ki a vehir.hu cikkéből.

Veit Tamás, a Cemix Hungary cégcsoport vezetője a sajtóeseményen


A felajánlásról sajtótájékoztatón számoltak be a veszprémi városházán, ahol Porga Gyula polgármester emlékeztetett,

a helyi vendéglátósokkal folytatott egyeztetést követően egy valós segítséget nyújtó csomagot állítottak össze azon vállalkozások számára, akiket a járvány megfékezését szolgáló korlátozó intézkedések a leginkább sújtottak.

A vehír cikkéből kiderül, hogy az állami segítség mellett az önkormányzat a Vállalkozói Közalapítványon keresztül összesen 60 millió forint támogatást nyújt a bajba jutott vállalkozásoknak. Az összeg két részre oszlik:

  • egyrészt 30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, melyből a vállalkozások egyszeri, maximum 300 ezer forintra pályázhatnak;
  • további 30 millió forint kedvezményes hitel is rendelkezésre áll a vállalkozások számára, amelyet egy éves türelmi idővel lehet visszafizetni.

 

Edzőtermek és rendezvényszervezők is pályázhatnak a támogatásra

Az összeget a meglévő alkalmazottak bértámogatására, a működési költségekhez történő hozzájárulásra, eszközbeszerzésre vagy felújításra, illetve újraindításhoz kötődő kiadásokra használhatják fel a támogatottak.

A támogatásra nemcsak a vendéglátóiparban dolgozók, hanem akár edzőtermet működtetők, illetve rendezvényszervező cégek is pályázhatnak.

A polgármester kiemelte, hogy a támogatási felhívásra elsőként jelentkezett a két veszprémi cég a VEMÉVSZER Kft. és a Cemix Hungary Kft. (korábban Lasselsberger-Knauf Kft.). Hozzátette, hogy a cégek munkaadóként és iparűzési adófizetőként eddig is rengeteget tettek már a városért.

A két vállalat fejenként egyaránt két és fél, összesen ötmillió forint támogatást nyújt a vállalkozásoknak. Boross Ottó, a VEMÉVSZER ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy építőipari vállalkozásként maguk is átéltek jó néhány hullámvölgyet és hegyet, így pontosan átérzik a vendéglátóiparban dolgozók jelenlegi helyzetét. Az ügyvezető hozzátette:

Bár Veszprém nagyváros, mégis szinte mindenki ismeri egymást, jó barátaink kerültek most nehéz helyzetbe, így jól esik, hogy tudunk segíteni.

Veit Tamás, a Cemix Hungary cégcsoport vezetője úgy fogalmazott:

Az építőipar jelenleg felfelé ível, és úgy néz ki, ez így is fog maradni a jövőben, ezért ha lehetőségünk van segítséget nyújtani a kevésbé szerencsés helyzetben lévőknek, mozgósítjuk az erőinket.

A vezető arra bíztatja a vállalkozásokat, hogy amennyiben módjukban áll, ők is csatlakozzanak a felhíváshoz.

Iparági hírekVEMÉV-SZER Kft.Cemix Hungary Kft.CSRtársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés