2024.03.28, Csütörtök
A Leier típusházaival pontosan kalkulálhatók a költségek
Képek: Leier Hungária Kft.

A Leier típusházaival pontosan kalkulálhatók a költségek

Leier Hungária Kft.

2021.04.15. 10:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A Leier megoldása megmutatja, mekkora költséggel számolhatunk egy előregyártott elemekből készülő, szerkezetkész ház esetén.

Hirdetés

Egy családi ház építése során szinte biztos, hogy még a legpontosabb költségkalkuláció esetén is felmerülhetnek nem várt kiadások. A Leier Hungária Kft. modern előregyártási technológiával készülő típusházaival ez a probléma elkerülhető.

Egy építkezés első, meghatározó szakasza a szerkezetkész épület kivitelezése. Ugyan nem feltétlenül ez a szakasz a legköltségesebb, de mindenképpen az első jelentősebb kiadás – leszámítva a telekvásárlást –, és persze az egyik leglátványosabb lépés is.

Képek: Leier Hungária Kft.

Ez a panel nem az a panel

Már itt jelentős különbségek adódhatnak az alapján, milyen technológiával készül a falazat, mivel tervezik fedni a tetőt. A mai modern technológiával gyártott beton kéregfalak és kéregfödémek gyorsabb és pontosabb kivitelezési folyamatot eredményeznek, de használatukkal a megfelelő hőtartás is biztosított. Az előregyártott elemek nyújtotta előnyöket már a családi házban gondolkodók is ki tudják használni.

Ha valaki előregyártott betonfalakról beszél, sokak fejében a régi panellakások képe jelenik meg még ma is. Ezek az elavult technológiával épült, kevésbé minőségi betont alkalmazó, sok esetben rosszul szigetelt társasházak már egyáltalán nem hasonlíthatók az újgenerációs előregyártott beton szerkezetű épületekhez.

Egy jól megtervezett - előregyártott elemekkel dolgozó - projektnél az elemek a megrendelővel egyeztetett ütemterv szerint érkeznek az építkezés helyszínére.

Ott akár órák alatt a helyükre kerülnek a kéregfalak, amelyekbe már a gyártás során - a tervek szerint - belekerülhetnek az elektromos szerelvények is. Így nem kell a kész falakat szétfúrni, sőt később vakolni sem.

Mindezek miatt az építkezésen kevesebb anyagra és élőmunkára van szükség, kevesebb az egyeztetés és a csúszás lehetősége.

Jól tervezhető költségek

A hazai előregyártási piac meghatározó szereplőjeként a Leier új szolgáltatást vezetett be. Típusházak kínálatával az előregyártott elemekből készülő szerkezetkész ház költségei pontosan meghatározhatók.

A típustervek előregyártott kéregfal-, klímafödém- és lépcső-elemeket használva kínálnak különböző méretű és alaprajzú házakat.

A tervek iránymutatást adhatnak arra, hogy az egyes házak szerkezetei esetében mekkora költséggel szükséges számolni, de bármelyik típusház átalakítható a család igényire. Ha pedig a megépítéshez kínált típustervben szereplő összes alapanyagot meg is vásárolja a megrendelő, úgy a terveket készen és térítésmentesen kapja, így az építész ezekből kiindulva dolgozhat tovább az épület többi elemének a megrendelői igények szerinti személyre szabásán.

Gyorsabb kivitelezés, pontos határidő

A Leier termékkínálatban 12 különböző alapterületű és elrendezésű típusház és háromféle garázs található. Egy kétszintes, 80 négyzetméter hasznos alapterületű, nappali + 3 hálószobás családi ház szerkezetkész ára a Leier termékkalkulációi szerint 5 millió forint körül indul.

Egy egyszintes, 136 négyzetméter hasznos alapterületű, nappali + 4 szoba + garázs elosztású ház esetében ez az összeg nettó 9 millió forintból megvalósítható. Aki pedig egy induló házat vagy nyaralót szeretne, annak egy 31 négyzetméter hasznos alapterületű, nappali + 1 hálószobás megoldás is tökéletes lehet, amelynek induló ára nettó 3 millió forint. Az árak nem tartalmazzák a szállítást és a kivitelezés költségét, de ezekben a tételekben is kínál segítséget a rendszer.

Egy-egy ilyen épület szerkezetének elkészítése három szakmunkás és az őket irányító szakember 3-4 napi munkája, ezzel a megoldással tehát nem csak a sebesség nagyobb, de az építkezés csúszása is elkerülhető.

Iparági hírekLeier Hungária Kft.előregyártáscsaládi házak

Hírlevél

Hirdetés