2024.04.23, Kedd
16 millió forintot kap két egészségügyi intézmény a Market munkavállalóinak összefogásával
Prof. Dr. Merkely Béla és Puszta Laura (Fotók: Market)

16 millió forintot kap két egészségügyi intézmény a Market munkavállalóinak összefogásával

Market

2021.05.14. 15:08 - Szabó Ákos

A támogatások teljes összegét az Uzsoki Kórház és a Városmajori Klinika ápolói többletjuttatására fordítják.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. egyenként 8-8 millió forint értékű támogatást nyújtott az Uzsoki Utcai Kórház és a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája számára – derül ki a meghatározó hazai magasépítő közleményéből. Mint írják, a cég munkavállalói önkéntes gyűjtésükkel az egészségügyi intézmények ápolószemélyzetének járványügyi helyzetben folytatott munkáját kívánták elismerni.

 

Prof. Dr. Merkely Béla és Puszta Laura

Az adományokat május 14-én Puszta Laura, a Market Építő Zrt. operatív HR vezetője és Blahut Edit irodavezető jelképesen is átadta dr. Ficzere Andreának, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatójának és dr. Merkely Béla egyetemi tanárnak, a Semmelweis Egyetem rektorának, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatójának.  

A közleményben kiemelik: a Market közössége a koronavírus-járvány okozta nehézségek láttán ismét megmutatta erejét és érzékenységét.

A cégcsoportban meghirdetett önkéntes adománygyűjtő kampány során a munkavállalók felajánlásaiból közel 8 millió forint gyűlt össze, amely összeget a társaság saját forrásaiból megduplázva 16 millió forintra emelt.

A támogatások teljes összegét mindkét kórház esetében az ápolószemélyzet plusz juttatására fordítják, elismerve ezzel az egészségügy frontvonalában dolgozók veszélyhelyzet során nyújtott áldozatos többletmunkáját.

 

Dr. Ficzere Andrea és Blahut Edit

 

Folyamatosan támogatják az egészségügyet

 

A magyar építőipari vállalat a hazai járványügyi helyzet kialakulása óta immáron harmadszor hívta összefogásra dolgozóit annak érdekében, hogy az egészségügyi intézmények COVID-19 elleni védekezését adományukkal segítsék. A jelenlegi 16 millió forint értékű felajánlással 2020 tavasza óta

a Market-cégcsoport munkatársai közreműködésével több egészségügyi intézmény számára összesen közel 55 millió forintos támogatást nyújtott a járványügyi védekezés kezelésére és az egészségügyi dolgozók helyzetének javítására.

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden munkatársamnak, aki hozzájárult ehhez a jelentős összeghez, valamint az egészségügyi dolgozóknak, akik ebben a rendkívül nehéz helyzetben alázatos és emberfeletti munkát végeznek” – nyilatkozta Bertók Ibolya, a Market Építő Zrt. HR igazgatója.

Iparági hírekMarket Építő Zrt.egészségügytársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés