2024.04.24, Szerda
Szakmai gyakorlat a fődíj a Market egyetemistáknak szóló pályázatán
Illusztráció: Market Zrt.

Szakmai gyakorlat a fődíj a Market egyetemistáknak szóló pályázatán

magyarepitok.hu, Market Zrt.

2021.09.09. 07:30 - Kolinek Nóra

A nyertes pályázók értékes pénzjutalomban és a Marketnél eltölthető szakmai gyakorlat lehetőségében részesülnek.

Hirdetés

Idén ősszel ismét egyetemisták jelentkezését várja a Market Építő Zrt. a Market 21 Days elnevezésű szakmai kihívásra – derült ki a vállalat keddi sajtóközleményéből.

A kifejezetten mérnökhallgatóknak kiírt pályázat keretében egy maximum 100 négyzetméter területű, meghatározott funkciójú épületet kell BIM rendszert alkalmazva megalkotniuk a résztvevőknek, amelyre három hét, azaz 21 nap áll a rendelkezésükre.

 

A pályázat célja a BIM szakmai népszerűsítése

A BIM-rendszer (Building Information Modelling) szakmai népszerűsítését az innovációs törekvések részeként már évekkel ezelőtt zászlajára tűzte a Market Építő Zrt., és 2019 szeptemberében ennek apropóján hirdette ki először a Market 21 Days elnevezésű pályázatot.

Akkor öt magyar és egy külföldi egyetemről érkeztek az indulók, akik közül az első három helyezett értékes pénzjutalommal, valamint gyakorlati lehetőséggel gazdagodott – olvasható a vállalat sajtóanyagában.

A Market Építő Zrt. alapítása óta elkötelezett a fiatal tehetségek szakmai támogatásában és karrierjük beindításában:

„A pályázat segítségével szeretnénk népszerűsíteni a BIM-et és rávilágítani a rendszer használatának fontosságára. Célunk, hogy az építőipar szereplőivel minél szélesebb körben megismertessük a BIM nyújtotta lehetőségeket és előnyöket.

Huszonegy nap alatt a fiataloknak betekintést tudunk nyújtani a mérnöki feladatok sokszínűségébe és a különböző szakági munkák összehangolásába. Két évvel ezelőtt rendkívül tehetséges fiatalokat ismerhettünk meg a három hét alatt, bízunk benne, hogy idén még többen kedvet kapnak, és vállalják a kihívást” – nyilatkozta Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. innovációs vezérigazgató-helyettese.

 

Először a tervezésre, majd a gyakorlati felhasználásra kell fókuszálni

A versenyre fővárosi és vidéki, valamint külföldi egyetemek építészmérnöki, építőmérnöki, gépészmérnöki és villamosmérnöki képzésén tanuló, aktív státusszal rendelkező hallgatók jelentkezhetnek.

A feladat komplexitását tekintve célszerű a – leginkább interdiszciplináris – csapatok jelentkezése. A pályázat nyelve kizárólag magyar.

A feladat két részből áll:

az első részben a hallgatóknak 3D-ben kell megtervezniük egy a pályázat indulásakor megadott funkciójú épületet, míg a második részben a BIM gyakorlati felhasználására kell fókuszálniuk.

Az első részfeladat határideje október 8., amikor a pályázati anyagok egy részét kell feltölteni, a végső határidő pedig október 17., amikor a fennmaradó anyagokat.

 

Szakmai gyakorlat a legfőbb jutalom

Az első három helyezett (csoportos vagy egyéni) egy hónapos szakmai gyakorlatot tölthet a Market Építő Zrt.-nél vagy annak valamely leányvállalatánál, valamint jelentős pénzbeli jutalomra is számíthat.

A díjazás az alábbiak szerint történik: a harmadik helyezett 600.000 Ft, a második helyezett 1.000.000 Ft, a nyertes pedig 1.500.000 Ft pénzjutalomban részesül. A díjazás csapatonként értendő.

A pályamunkákat egy ötfős zsűri fogja elbírálni, akik kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy különböző területek szakembereiként komplexen tudják értékelni a munkákat, tehát azok formailag és tartalmilag egyaránt megfeleljenek a követelményeknek.

A zsűri tagjai: Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. innovációs vezérigazgató-helyettese, Laurinyecz Anita, a Market Építő Zrt. BIM koordinátora, Grátzer Szabolcs, a Market Építő Zrt. tervezési osztályvezetője, BIM manager, Karcag Kristóf, a Market Építő Zrt. kivitelezési főmérnöke és Keszthelyi Kristóf, a Lean Tech Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója.

A pályázati anyagokat szeptember 27. és október 17. között lehet benyújtani, további részletek a pályázat weboldalán érhetőek el.

Iparági hírekMarket Építő Zrt.pályázatokBIMszakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés