2024.04.25, Csütörtök
Így épül a feszített pilléres szegedi stadion - képriport
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Így épül a feszített pilléres szegedi stadion - képriport

magyarepitok.hu

2019.03.20. 08:00 - Hegedűs Gergely

Az új sportközpont négyezer állami gondozott gyermek, valamint 11 ezer diák rendezvényeit szolgálja majd.

Hirdetés

A Magyar Építők fotósa képriportban örökítette meg a Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő szegedi sportközpont munkáit. A csongrádi megyeszékhely egyetlen beruházásban kap szabadtéri színpadot, sportcsarnokot és focistadiont. Ugyanakkor fűtött futballpályák, teniszpályák, játszóterek és grundfocipálya is épül, a hozzájuk tartozó kiszolgáló egységekkel együtt.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A Szeged-Csanádi Egyházmegye új központja négyezer állami gondozott gyermek, valamint 11 ezer diák rendezvényeit szolgálja majd. Az új multifunkciós rendezvénycsarnok szabvány szerinti kézilabda mérettel jön létre.

A projekt méreteit jól jellemzi, hogy az építkezés átlagosan 200 embernek ad munkát, többségük helyi és környékbeli. A kivitelezést bontás előzte meg, ekkor 3500 tonna darált beton keletkezett, amit aztán újrahasznosítottak.


A rendezvénycsarnok már a befejező munkáknál tart

A focistadion 8 ezer férőhellyel épül meg, és a szegedi felnőtt és utánpótláscsapatok otthona lesz. Az aréna építkezésén februárban ottjártunkkor már a belső munkálatok zajlottak, befejezéshez közeledett a válaszfalak építése. Érdekesség, hogy az országban az elsők közt alkalmaztak feszített pillért a szegedi stadionnál. A szokatlan megoldást a szerkezet karcsúsága és a rövid határidő miatt választották a beruházásnál.

A rendezvénycsarnok építése már a stadionnál is előrébb tartott februárban: idén megkezdődtek a befejező munkák. A kiegészítő létesítmények is jól állnak: folyik a pályák építése, készül az utak és járdák burkolata.

Galéria

Market Építő Zrt.KépriportstadionépítéssportberuházásoksportcsarnokSzeged

Hírlevél

Hirdetés