2024.04.24, Szerda
Multiporral már lehetséges a belső oldali hőszigetelés

Multiporral már lehetséges a belső oldali hőszigetelés

2019.05.24. 09:43 - Gyöngyösi Klaudia

A Xella Magyarország Kft. által előállított hőszigetelő lap antiallergén és gyártási technológiájából adódóan a „Környezetbarát Termék” védjegyet is megkapta.

Hirdetés

A Multipor ásványi hőszigetelő rendszerrel párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. Emellett a Multipor nem csak belső oldalon használható, az épület külső homlokzati hőszigetelésére egyaránt alkalmas.

Működési elve arra épül, hogy a meleg levegő több nedvességet képes megtartani, ezért mikor lehűl a harmatpontra, kicsapódik belőle a pára. Ez nem a belső oldali hőszigetelés és a fal határán, hanem már a hőszigetelő lapon belül megtörténik.

Nem várt lakástűz esetén is segíthet

Azokat a hőszigetelő anyagokat, melyek nem, vagy csak nehezen képesek leadni a bejutó nedvességet, párazáró réteggel kell védeni. A Multipor lapok a kicsapódott nedvességet kapilláraktivitás útján a belső légtér felé szállítják, ahol a víz elpárolog. A lapokat a fal teljes felületére kell ragasztani, mert így tudják a nedvességet elszállítani és falazat szárításában segíteni.

A hőszigetelő lap anyagtulajdonságaiból adódóan, anti-allergén. Mivel természetes alapanyagokból, környezettudatos technológiával készül, rendelkezik a „Környezetbarát Termék” Védjeggyel. Ezen felül nem éghető, így egy nem várt lakástűz esetén megvédi a mögöttes szerkezeteket és nem fejleszt mérgező gázokat.

Az ásványi lapok műemlékek védett homlokzataihoz egyaránt használhatóak

A Multiporral végzett belső oldali hőszigetelés kiváló a szerkezet hőszigetelő képességének javítására ott, ahol a hőszigetelés külső oldalon nem valósítható meg. Ilyen például a műemlékek védett homlokzata, a társasházak homlokzata, illetve a zárt sorú vagy oldalhatáros beépítések is.

Az ásványi lapokkal történő belső oldali hőszigetelés csak normál hőmérsékletű, és páraterhelésű helyiségekben nyújt optimális megoldást. A tartósan magas páratartalmú, rosszul szellőző, és nedvességnek kitett helyiségek utólagos belső oldali hőszigetelésére nem alkalmazható. 

Multiporral a penész ellen

A nedves, alacsony hőmérsékletű felületek ideális környezetet teremtenek a penészgombák fejlődéséhez, szélsőséges esetben a tartósan nedves szerkezetek állagromlásának a veszélye is fennáll. Multipor alkalmazásával a belső felületi hőmérséklet megemelkedik, megszűnik a felületi páralecsapódás. Az anyag lúgos összetételéből adódóan pedig a penészgombák kialakulásának a kockázata minimális lesz.

A Multipor termékekről több információ www.hoszigetelesbelulrol.hu honlapon található.

KirakatXella Magyarország Kft.építőipari cégekszigetelés

Hírlevél

Hirdetés