2024.03.29, Péntek
Leier családi ház: 4 nap alatt szerkezetkész
Fotók: Leier Hungária Kft.

Leier családi ház: 4 nap alatt szerkezetkész

magyarepitok.hu

2019.09.29. 09:32 - Szabó Ákos

A moduláris termékek innovációjáról ismert Leier munkatársának háza a cég előregyártott elemeiből épül fel, a mai munkaerőpiaci helyzetben szokatlan gyorsasággal.

Hirdetés

Az általánosnál jóval gyorsabban épül Győrújbarát egyik új családi háza. Az épületbe hamarosan beköltöző tulajdonos a Leier Kft. alkalmazottja, aki munkája során számos alkalommal találkozott a cég modulárisan előregyártott kéregfal- és födémelemeivel és a magyar építőipari szegmens munkaerőhiányával is.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

Innen egyértelműek voltak a számok, és az építkezést meg is kezdték. Annak ellenére, hogy kivitelezőt is kellett cserélni - ezzel a helyzettel sokan szembesülnek manapság -, a nettó 110 négyzetméteres lakóterületű ház gyorsan épül: a szerelőalap elkészülte és a szerkezetkész állapot között 4 nap telik csak el. (A Leier rekordja az elemei használásával történő építésben egyébként 2 nap – egy pincét ennyi idő alatt is el lehet készíteni.)

 

Kockázatok helyett előnyök

 

 

Az építkezés tapasztalataiból kiderült: a Leier kéregfalelemeivel építkezve az építőipart sújtó több kockázat teljesen elkerülhető. Leginkább arra kell figyelni, hogy már előre pontos és erre a technológiára felépített tervei legyenek az építtetőnek. Mivel az elemeket egyedi kérés alapján gyártják le modulonként, már például a villamosvezeték és a konnektor helye is előre elhelyezhető bennük.

 

Magyarországon készült termékből épülhetnek a magyar házak

 

 

A Magyarországon Jánossomorján, Győrben és Kiskunlacházán gyártott kéregelemek használatával a házépítés lényegesen gyorsabb és jobb minőségű, mint a régebbi megoldások használatával. A technológiával nem csupán a tervezés teljes szabadsága és modern, testreszabott, új módszerei kerülnek az építkező kezébe. Mindezek mellett a kiváló minőség, a gyors építés és a tervezhető költség is az előnyei közé tartozik, mint ahogy azt a képeken látható győrújbaráti ház építkezése is bizonyítja.

 

 

Galéria

KirakatLeier Hungária Kft.Győrújbarátinnovációépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés