2024.04.19, Péntek
Lélegeztetőgéppel gazdagodott a Sárospataki Rendelőintézet a Weinberg jóvoltából
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Lélegeztetőgéppel gazdagodott a Sárospataki Rendelőintézet a Weinberg jóvoltából

magyarepitok.hu

2020.07.28. 16:29 - Almási Krisztina

A vállalat a társadalmi szerepvállalás jegyében egy közel 10 millió forint értékű géppel járult hozzá az intézmény egynapos sebészeti osztályának hatékonyabb működéséhez.

Hirdetés

A Weinberg’93 Kft. közel 10 millió forint értékű lélegeztető-altatógépet adományozott a Sárospataki Rendelőintézet számára. A helyi érdekeltségű és központú acélszerkezetgyártó vállalkozás mindig is kiemelt küldetésének tekintette a társadalmi felelősségvállalást és a közösségi célok támogatását.

A nagyértékű lélegeztetőgép átadóünnepségén Derczó István, a Weinberg’93 ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a térségben meghatározó vállalkozásként szívügyüknek tekintik, hogy segítséget nyújtsanak a helyi egészségügyi intézménynek.

 

Derczó István, a Weinberg'93 ügyvezető igazgatója (A képre kattintva galéria nyílik)

Hozzátette azt is: „Ez az egyedi járványügyi helyzet arra késztetett bennünket, hogy lehetőséget és segítséget nyújtsunk a körzetben élő lakosok számára ezzel a lélegeztetőgéppel. A felajánlásunk után az intézményvezetővel egyeztetve kiderült számunkra, hogy ez a gép a vírushelyzettől függetlenül is hiánycikk volt a rendelőinézetben, és a napi műtétekhez kapcsolódóan tervben volt egy ilyen funkciókat kielégítő gép beszerzése. Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyivel is hozzájárulhatunk az intézmény gördülékenyebb működéséhez és az ellátás magasabb színvonalához.”

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az eseményen Bereiné dr. Jakab Beáta, az intézmény vezetője kifejtette, hogy a rendelőintézet, és különösen az egynapos sebészeti osztály számára óriási segítséget jelent a Weinberg’93 Kft. által adományozott gép, amelyet már be is üzemeltek. Megjegyezte azt is, hogy a tavalyi év során több mint 900 beteget műtöttek meg az egynapos sebészeti ellátás keretén belül.

„Ez a felajánlás hatalmas segítség a térség lakosainak, hiszen lehetővé válik számukra, hogy a lakóhelyükhöz közel végrehajthatók legyenek a műtétek, amelyek után az otthonukban tudnak gyógyulni. Az új lélegeztető-altatógép nagy előrelépést jelent a műtéti ellátás és az egészségügyi szolgáltatás bővítésében is” – tette hozzá az intézményvezető.

 

A Sárospataki Rendelőintézet (Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

 

Galéria

KirakatWeinberg '93 Építő Kft.társadalmi felelősségvállalásSárospatak

Hírlevél

Hirdetés