2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A különleges helyzetben is jól halad a hármas metró felújítása
A fotók különböző időpontokban és helyszíneken készültek az M3-as projektjén. A főkép egy felújítás előtt álló mozgólépcsőt ábrázol a középső szakaszon. (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

A különleges helyzetben is jól halad a hármas metró felújítása

mti, magyarepitok.hu

2020.03.26. 14:22 - Szabó Ákos

A déli szakasz után már a középsőn is megkezdődtek a munkálatok, délen a Strabag-csoport, a centrumban a SWIETELSKY Kft. dolgozik az állomások fejlesztésén.

Hirdetés

Az utóbbi időben többször is beszámoltunk az M3-as metró munkálatairól. Most arról érkezett hír a beruházó BKV Zrt.-től, hogy 3-as metróvonal rekonstrukciós munkálatai jelenleg a tervezett ütemezés szerint haladnak a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is.

 

 

A három részre osztott M3-as óriásprojektben az északi szakaszt már átadták, míg a Kőbánya-Kispest megállótól a Népligetig tartó részen a Strabag-csoport dolgozik a megállókon tavaly április óta, illetve szintén zajlik a sínek felújítása is. A BKV mostani közleményében általánosan is, de javarészt a déli szakaszról kommunikált.

 

A Ferenciek terén és az Arany János utcában is zajlik a középső szakaszon a munka

A Nagyvárad tértől és Lehel térig a hónap elején már megkezdődött a helyszíni munka is két állomáson: itt a SWIETELSKY Kft. éleszti újjá a 40 éves megállókat. Ahogy megírtuk, már az év eleje óta készültek a feladatra, illetve most már lezárták az Arany János utcai és Ferenciek tere megállókat is, ahol folytatódnak az eddig hétvégente végzett, átépítéshez szükséges felmérési munkák és a kezdeti bontási/építési folyamatokban is történtek már előrelépések.

 

 

Kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók védelmére

A felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig alaposan átgondolt munkaszervezés mellett folytatódik a korszerűsítés

– derül ki a beruházó közleményéből.

 

Kőbánya-Kispesten jelentős előrelépés történt

 

 

A déli szakaszon Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik - a vonatok elektromos ellátását biztosító - úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is. Mint írták, a legfontosabb új berendezések - légkezelők, főszellőzők, vízköddel oltó berendezések - már a helyükön vannak. Itt a jelenlegi ütemterv szerint, az elektromos bekötések után, a nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.

M3-as metrómetrófelújításSwietelsky Magyarország Kft.StrabagM3-as metrókoronavírusmetrófejlesztés

Hírlevél

Hirdetés