2024.04.19, Péntek
6 ezer négyzetméteren gyárthat a családi ház pincéjéből indult vállalkozás
matro.hu

6 ezer négyzetméteren gyárthat a családi ház pincéjéből indult vállalkozás

MTI

2016.07.18. 09:44 - Antal Zsófia

Üzemcsarnok építésébe kezd és létszámot is bővít a gépipari Matro Kft. Pécsett.

Hirdetés

Új, 3300 négyzetméter területű üzemcsarnok építésébe kezd idén a pécsi Matro Kft., amellyel csaknem megduplázza gyártóterületét. A gépipari cég a következő négy évben jelenlegi 270 fős létszámát is 50-80 fővel tervezi növelni.

A megnövekedett vevői igények kiszolgálása érdekében az elmúlt években a Matro több - a termelés kapacitását bővítő - beruházást hajtott végre, illetve modernizálta eszközparkját. 2015-ben német partnerével közös, gépipari termékek gyártását és összeszerelését végző vállalatot hoztak létre.

A cégnél tanévenként 25 gépipari tanuló fiatal sajátítja el a szakma alapjait, 2014 óta pedig a felsőfokú duális képzés keretében egyetemi hallgatókat is várnak.

A magyar tulajdonú vállalat 25 évvel ezelőtt egy családi ház pincéjéből indult, jelenleg haszongépjárművekhez gyárt alkatrészeket. Fő tevékenységi körükbe tartozik a forgácsolással előállított alkatrészek gyártása, valamint váltólapkás eszterga és maró szerszámok tervezése és gyártása, illetve CNC szerszámgépekhez alkatrészek gyártása. A Matro Kft. eddigi legnagyobb árbevételét tavaly érte el: a nyilvános cégadatok szerint 2015-ben több mint 2,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt a társaság.

Mi épül?Pécsüzemépítésgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés