2024.04.16, Kedd
Javul a parkolás Győr belvárosában
kisalfold.hu

Javul a parkolás Győr belvárosában

infogyor.hu

2016.07.29. 15:14 - Antal Zsófia

Átalakul a parkolási rend, nő a zöldfelület és megnövelik a közvilágítást is az Arany János utca mögötti Arrabona udvarban.

Hirdetés

A közelmúltban megújult Bécsi udvar után most a szomszédos Arrabona udvar van soron a győri felújítások között. A közel 25 millió forintos beruházás várhatóan szeptember végére készül el teljes körűen.

Elsősorban a parkolás rendjét alakítják át: most sok a szabálytalanul használható parkoló felület, illetve a nagyobb autók számára szűk a hely. Prédl Antal, a felújítást finanszírozó győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette: az új parkolási elrendezés során 68 merőleges beállású parkolót alakítanak ki, vagyis tízzel nő a helyek száma. Két helyet továbbra is a mozgáskorlátozottak számára tartanak fenn, három helyen pedig rakodóterület lesz az üzletek kiszolgálására. A parkolóhelyek környezetében lévő szűkebb helyeket motoros parkolóvá alakítják.

A parkolási fejlesztés mellett nőni fog a zöldterület, a gyalogos közlekedést pedig kulturált járdák könnyítik majd. Az udvar közvilágításán is javítanak, 16 új lámpatestet helyeznek el a korszerűsítés során.

GyőrMi épül?parkolókközterek

Hírlevél

Hirdetés