2024.03.19, Kedd
Közmunkaprogramban újult meg a sportcsarnok Komlón

Közmunkaprogramban újult meg a sportcsarnok Komlón

MTI

2016.07.14. 10:01 - Antal Zsófia

Tavaly a külső és energetikai felújításra, idén pedig a belső munkákra került sor a Komlói Bányász Sport Klub épületében. A padlóburkolat cseréje még hátra van.

Hirdetés

Befejeződött a Komlói Bányász Sport Klub (KSBK) sportközpontjának mintegy 50 millió forintos beruházással megvalósult belső felújítása - közölte a mecseki város önkormányzata.

A beruházás keretében:

  • megújultak az öltözők és a vizesblokkok,
  • korszerűsödtek az asztalitenisz-csapat edző- és versenytermei,
  • modern kazán került az épületbe,
  • a parkoló új burkolatot kapott,
  • növénytámfalakat és vízelvezető-rendszert alakítottak ki.

A mostani rekonstrukcióhoz a Start-közmunkaprogram is hozzájárult, a felújítás jelentős részét közfoglalkoztatottak végezték, a felhasznált építőanyagokat is részben ők gyártották.

A tornacsarnokon már tavaly elkezdődtek a munkák, az akkor megvalósított külső felújításához és napelemes rendszer kiépítéséhez európai uniós és állami forrásokat is felhasználtak. A Közbeszerzési Hatóság nyilvánosan elérhető információ szerint csaknem 40 millió forint értékben a komlói székhelyű Baranyai SBAU Építőipari és Szolgáltató Kft. végezte el a tornaterem energetikai fejlesztését.

Polics József (Fidesz-KDNP), Komló polgármestere elmondta: a tavaly szeptemberben indult fejlesztések mintegy ezer négyzetméteren valósultak meg. A sporttelep modernizálásához eddig 130 millió forint forrást használtak fel, amelynek hozzávetőlegesen 80 százaléka európai uniós támogatás. A rekonstrukció következő eleme a padlóburkolat cseréje lesz.

Mi épül?sportcsarnokenergetikai beruházásKomló

Hírlevél

Hirdetés