2024.04.19, Péntek
Új sínekkel gyorsulnak a debreceni villamosok

Új sínekkel gyorsulnak a debreceni villamosok

civishir.hu

2016.07.19. 13:37 - Hegedűs Gergely

A DKV 135 millió forintból újítja fel a vonalat, korszerű váltókat és nagyobb teherbírású burkolatot is kap a pálya.

Hirdetés

Pályafelújítást végez a debreceni 1-es villamos vonalán a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. július 25. és augusztus 14. között - jelentette be Nagy Attila, a cég vezérigazgatója és Miklós István forgalomirányító kedden.

Az 1-es villamos pályájának négy leginkább elhasználódott szakaszát újítják fel: a rekonstrukció a Péterfia utcát, a Bem teret, a Simonyi út és a Nagyerdei körút kereszteződését, valamint a Nagyerdei körutat érinti.

A beruházást a DKV Zrt. finanszírozásában 135 millió forintból valósítja meg a budapesti székhelyű, Mátészalkán fiókteleppel rendelkező Viadukt Mérnöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. A sínkopások miatt szükségessé vált sínszálak cseréje és korszerű váltók telepítése után az érintett szakaszokon a jelenleginél gyorsabban közlekedhetnek majd a villamosok.

A Bem téren és a Simonyi út-Nagyerdei körút kereszteződésében kicserélik a kitérőt és kiépítik a váltó fűtéséhez szükséges hálózatot, valamint a kitérőkhöz csatlakozó szakaszokon új sínt fektetnek le. A Péterfia utcán, a Nagyerdei körúton, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Simonyi út közötti szakaszon síncsere lesz, a Simonyi út-Nagyerdei körút kereszteződésében pedig nagyobb teherbírásúra építik át a pályaburkolatot.

A rekonstrukció ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani, az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek majd.

közlekedésfejlesztésMi épül?Debrecen

Hírlevél

Hirdetés