2024.03.29, Péntek
1848-as szabadságharcosok egykori lakóházában nyílt szálloda Kalocsán
kalohirek.hu

1848-as szabadságharcosok egykori lakóházában nyílt szálloda Kalocsán

MTI

2016.08.31. 12:14 - Antal Zsófia

A műemléképület felújítása mellett új szárnyat is kapott a háromcsillagos Pilvax Hotel, összesen 240 millió forintból. Az üzemeltetők elsősorban a városba üzleti céllal látogató vendégeket várják.

Hirdetés

Kalocsa történelmi belvárosában új háromcsillagos szálloda épült 240 millió forintból - tájékoztatott Guzsván Gábor, a szálloda igazgatója. A Pilvax Hotelt nem egészen egy év alatt alakították ki.

A szállodának helyet adó klasszicista lakóház a 19. században a Szabó család tulajdonában volt. Kossuth bizalmasaként Szabó József a salétrom beszerzését felügyelte a szabadságharc idején. Szabó József mellett azonban az épületben lakók közül többen tartoztak a pesti Pilvax Kávéház törzsvendégeihez, az 1848-as szabadságharcot útjára indító szellemi és politikai közösséghez.

Az 1820-as években épült, műemlékvédelem alatt álló lakóházat a Civis Core Invest Kft. mintegy 170 millió forintból, a Dél-Alföldi Operatív Program keretében újíttatta fel. Emellett új szárnnyal is bővült a szálloda: tizenöt, jórészt kétágyas - köztük egy akadálymentesített -, klimatizált, WiFi eléréssel rendelkező szobát, egy finn szaunát, konferenciatermet, kávézót és borpincét alakítottak ki - sorolta fel a szállodaigazgató.

A hotelt elsősorban az egy-két üzleti éjszakát a városban töltőkre pozícionálták, de konferenciák, csapatépítő tréningek helyszínéül is szolgálhat. Tóth Szilvia értékesítési vezető elmondta: már az őszi időszakban teljes foglaltságra számítanak. A háromcsillagos hotel üzemeltetését a Service4You Management Kft. látja el, s jelenleg hét kalocsainak biztosít munkalehetőséget.

Mi épül?Kalocsaszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés