2024.04.20, Szombat
30 éve üres telken épül társasház Szeged belvárosában
igenyesotthon.hu

30 éve üres telken épül társasház Szeged belvárosában

delmagyar.hu

2016.08.08. 16:50 - Antal Zsófia

Hőszivattyúval, napelemekkel és wellnesteremmel épül 65 új lakás a régóta elhanyagolt területen

Hirdetés

A szegediek számára hosszú ideje neuralgikus ponton, a Püspök utca 11. szám alatt (a régi Centrum áruház mögötti területen) társasházat épít az Igényes Otthon Kft. A harminc éven át üresen álló, illetve a terület felén parkolóként funkcionáló telken a napokban elkezdődött a munka, az átadást 2017 végére tervezik - tájékoztatott Balogh Róbert, az Igényes Otthon Kft. ügyvezetője.

Augusztusban a ház alját betonozzák le a földfelszínen, erre épül majd két garázs- és hat lakásszint Török Csongor tervei alapján. A számos emelet ellenére nem épül sokkal magasabbra a szomszédos házaknál, mert azokban a lakások belmagassága jóval nagyobb.

Negyvenhét apartmant és tizennyolc garzont alakítanak ki a Püspök és a Tábor utcai szárnyban, közöttük udvar lesz. A lakások 30 és 140 négyzetméter közötti méretben készülnek, a legnagyobbak a penthouse lakások lesznek a tetőn. Wellnessterem és két lift is helyet kap az épületben.

Az energiaellátást hőszivattyúval és napelemekkel biztosítják. Néhány lakást kiadnak, a többit kulcsra készen eladásra szánják: áruk 383–420 ezer forint négyzetméterenként. Ez azt jelenti, hogy a város legdrágább lakásai közé tartoznak majd.

Az Igényes Otthon szeretné feltölteni és rendbe hozni a szomszédos Centrum-gödröt, amit a 80-as években egy tervezett mélygarázs miatt ástak ki. Erre a területre vonatkozóan készültek el a tervek a társasház folytatására. Erről azonban még nem tudtak megegyezni a tulajdonossal: a Centrum-gödör a Belváros 2001 Kft. birtokában van, az Igényes Otthon Kft. telekmegosztással csak a parkoló területét vásárolhatta meg.

Mi épül?építőipari cégeklakásépítésúj építésű lakásokSzeged

Hírlevél

Hirdetés