2024.04.20, Szombat
8500 négyzetméteres ökocentrum készül Budakalászon
budakalasz.hu

8500 négyzetméteres ökocentrum készül Budakalászon

MTI

2016.08.18. 10:28 - Antal Zsófia

Ökoturisztikai bemutatóhely épül 2017-re a város külterületén, ahol az állattenyésztés és növénytermesztés mellett nyári táborokat tartanak majd.

Hirdetés

Ökoturisztikai centrum és élménypark, egyfajta mintagazdaság épül Budakalász külterületén 100 millió forintból. A költségeket a Belügyminisztériumtól tavaly kapott 500 milliós városfejlesztési forrásból fedezi az önkormányzat - tájékoztatott Rogán László, a település polgármestere szerdán.

A polgármester elmondta, hogy a Klisovác utca külső részén, 8500 négyzetméteren épülő mintagazdaság várhatóan jövő nyárra készül el, a tervezett épületek összterülete pedig 736 négyzetméter. A gazdaságban lesz gyümölcsös és zöldséges, kaszálórét és haszonállatok, például szarvasmarha, sertés és különféle szárnyasok is. A mintagazdaság fenntartására évi 21 millió forintot szánnak, ám ennek nagy része a programokból, illetve az ott készülő tehén- és kecsketej, tojás és más élelmiszerek eladásából várhatóan megtérül.

A zöldségek, gyümölcsök és állatok feldolgozása, például a disznóvágás, a sajtkészítés vagy a lekvárfőzés különleges élményt nyújtanak majd a látogatóknak. Az önkormányzat célja, hogy a megújuló energiaforrást használó ökocentrum Budakalász idegenforgalmi nevezetességévé váljon.

A helyi és környékbeli iskolák tanulói kihelyezett órákon gyakorolhatnák itt a gazdálkodást, az osztályok akár saját kis ültetvényt is művelhetnének - mondta Rogán László. A major baráti társaságok és helyi közösségek összejöveteleire és nyári táborozásra is alkalmas lesz.

Galéria

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

major.jpg

(image/jpeg)

193.83 kb

Mi épül?turizmusBudakalászökoturizmus

Hírlevél

Hirdetés