2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Jövőre is 2,5 milliárd forintot biztosít óvodafejlesztésre az NGM
szuloforum.hu

Jövőre is 2,5 milliárd forintot biztosít óvodafejlesztésre az NGM

magyarepitok.hu

2016.08.31. 14:12 - Antal Zsófia

Az idei keretből megújult például az óbudai Meseerdő Óvoda is, melyet szerdán adtak át. Az elmúlt két évben közel kétezer óvodai férőhelyet alakítottak ki kormányzati forrásból.

Hirdetés

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium óvodai kapacitásbővítést célzó pályázatán több mint 63 millió forint támogatást nyert a Meseerdő Óvoda megújítására. Az összesen 135 millió forintból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően egy 2004 óta üresen álló épület újulhatott meg, amelyben 75 kisgyermek számára biztosítanak magas színvonalú ellátást. Az új intézmény 3 csoportszobával, 2 fejlesztőszobával, 3 mosdóval és melegítőkonyhával rendelkezik. A felújítási és bővítési munkákat budapesti cégek, a Dowex Kft. és a Roco-Color Kft. végezték el.

A korábbi évekhez hasonlóan a kormány az idei évi költségvetésben is biztosítja az óvodák építésére és bővítésére szolgáló 2,5 milliárd forintos pályázati keretet. Ez az összeg jövőre is az önkormányzatok rendelkezésére áll majd – jelentette ki Varga Mihály a Meseerdő Óvoda felújított épületének átadó ünnepségén.

A tárcavezető kiemelte: 2015-ben ebből a forrásból 66 településen kezdődhettek meg a fejlesztések, így az elmúlt évben közel kétezer óvodai férőhely kialakítása valósult meg. A kormány a tavalyi évben 2 milliárd forintot fordított az óvodai konyhák javítására, amelyből 114 önkormányzat tudta javítani a gyermekétkeztetés feltételeit. Idén és jövőre is folytatódnak az önkormányzati fejlesztési programok, így az óvodai férőhelybővítés és a konyhafejlesztés.

Pályázatoképítőipari cégekÓbuda-BékásmegyerÓbuda-BékásmegyeróvodafejlesztésNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hírlevél

Hirdetés