2024.04.20, Szombat
Még tíz napig lehet pályázni sportparkok építésére

Még tíz napig lehet pályázni sportparkok építésére

2016.08.05. 08:52 - Hegedűs Gergely

Eddig több mint félezer projektre startoltak rá az önkormányzatok az országos programban, a street workout szabadtéri parkok kiépítése év végén kezdődhet.

Hirdetés

Az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára jelentős érdeklődésről számolt be a sportparképítési programban. Boros Anita az M1 műsorában úgy nyilatkozott, több mint 500 kérelem érkezett eddig a helyi önkormányzatoktól.

A kérelmeket augusztus 15-éig lehet beadni a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez. A pályázatokat előkészítő bizottság véleményezi, majd a nemzeti fejlesztési miniszter dönt a támogatásról, várhatóan októberben. A kivitelezés az év végén, jövő év elején indulhat meg.

 

Csak a futókörhöz kell önrész

Boros Anita elmondta, az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez 200 vagy 400 méteres futókört is igényelhetnek. A megfelelő ingatlant az önkormányzatok biztosítják, a kivitelezéshez a sportpark esetében nem kell önrész, a futókörnél azonban 50 százalékos önkormányzati önrész szükséges. A kivitelezők kiválasztására a közbeszerzési eljárások már folyamatban vannak. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a program keretösszege 2016-ra 1,5 milliárd forint, jövőre 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Cél a rendszeres sport

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programot július elején hirdette meg az NFM a rendszeresen sportolók számának növelése érdekében, mivel jelenleg a felnőtt lakosság csupán 10-15 százaléka sportol legalább heti két alkalommal. 

A parkokba street workout eszközöket telepítenek, ezek olyan gyakorlatok elvégzését teszik majd lehetővé, mint a húzódzkodás, tolódzkodás, lépcsőzés vagy a függeszkedés.

(fotó: elmenypark.zsalyaliget.hu)

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés