2024.03.28, Csütörtök
Még több judokát szeretnének: kezdődik az új edzőközpont építése
ujbudajudo.hu

Még több judokát szeretnének: kezdődik az új edzőközpont építése

kozbeszerzes.hu

2016.08.16. 12:16 - Antal Zsófia

A Magyar Judo Szövetség célja, hogy megötszörözze a judósok számát az országban. A gazdagréti általános iskolában épülő Budai Judo Akadémia egy lépcsőfok ezen vállalás felé.

Hirdetés

Elkezdődhet a Budai Judo Akadémia építése a cselgáncs budai regionális központjában, a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola területén, illetve részben annak tetején.

A Közbeszerzési Értesítőben augusztus 10-én megjelent információk szerint a SZEMECO Szakipari Kft. nyerte el az első ütem megvalósítását, melynek során az alábbi építési feladatokra kerül sor:

  • az iskolában új emelet építése,
  • a bővítés közművesítése,
  • kerékpártároló létesítése,
  • japánkert kialakítása.

A munka elvégzésére 177,4 millió forint áll rendelkezésre.

A judo terem a kormány, a Magyar Judo Szövetség és a helyi lakosok összefogásának eredménye lesz. A Magyar Judo Szövetség vállalása, hogy ötszörösére növeli a judósok számát Magyarországon. A gazdagréti edzők szerint jelenleg nagyon kevés hely van judóra a környéken, pedig rengeteg cselgáncsozó, vagy más néven judoka műveli a sportot. Korábban a kerületi televízió egykori épületében alakítottak ki önálló termet erre a célra. Az új edzőbázis fellegvára lehet az utánpótlás nevelésnek, de egyben a legmagasabb elvárásoknak megfelelő verseny és edzőhelyszín is lesz.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásoksportberuházásokGazdagrét

Hírlevél

Hirdetés