2024.04.20, Szombat
Nyár végére eltűnt a Puskás Ferenc Stadion
epiteszforum.hu

Nyár végére eltűnt a Puskás Ferenc Stadion

epiteszforum.hu

2016.08.29. 15:17 - Antal Zsófia

Véget ért a bontási munkák nagy része. Megkezdődhet az új stadion építése, amiben múzeum, rendőrőrs és ezer fős business club is lesz.

Hirdetés

2013 áprilisában született kormányhatározat a Puskás Ferenc Stadion jövőjét illetően: a 60 éves épület városképi szempontból értékes elemeinek megújítása mellett egy XXI. századi stadionnak kell épülnie. Márciusban számoltunk be az új stadion terveiről és a bontás akkori állapotáról, utóbbi azóta gyakorlatilag befejeződött.

 

Az új stadionba számos egész évben működő funkció kerül

Az egy szinttel megmagasított toronyépületbe múzeum költözik, ami a magyar labdarúgást, az Aranycsapatot és a világhírű névadó, Puskás Ferenc pályafutását mutatja be eredeti relikviák, dokumentumok, tablók és mozgóképes anyagok révén.

A múzeumi rendeltetéshez kapcsolódik a világszerte jól ismert stadiontúra funkció, melynek kiinduló és visszaérkező pontja a toronyépület lesz. Közvetlenül a múzeum közelében egy vendéglátó rész és egy sportbolt kap helyet. Az épület déli oldalára egy 0-24 órás működésű rendőrőrs kerül, önálló bejárattal, tárgyalóteremmel, kihallgató szobával, konzuli helyiséggel, őrizetes cellákkal.

 

Kiemelt helyek a lelátón

A lelátó legjobb részei – a két tizenhatos közötti területrész – a VIP vendégek és a Business Club nézői számára elkülönítettek. A Business Clubban megközelítőleg 1000 fő leültetésére lesz lehetőség, akár egy térben, akár mobil falakkal több részre osztva. A középső és a felső lelátórész között fut majd körbe az arénatérben a legelőkelőbb helyek, vagyis a Sky boxok sora.

Az új aréna építése 2019-ben fejeződik be.

Galéria

Mi épül?sportberuházásokPuskás Aréna

Hírlevél

Hirdetés