2024.03.28, Csütörtök
149 éves tornacsarnokot újítanak fel Sopronban

149 éves tornacsarnokot újítanak fel Sopronban

mti

2016.09.10. 09:35 - Hegedűs Gergely

A közel 1000 négyzetméter alapterületű, kétszintes épület az ország legrégebbi sportcsarnoka.

Hirdetés

Külső és belső felújítást végeznek Magyarország legrégebbi, eredeti funkcióját máig megőrző tornacsarnokán, a soproni Papréti Tornacsarnokon. Az 1867-ben elkészült épület felújítását a fenntartó soproni önkormányzat önerőből finanszírozza.

A munkálatok július végén kezdődtek és októberre fejeződnek be, úgy, hogy közben a sportcsarnok üzemel. Az idei ütemben többek között a homlokzat került sorra, amely modern, úgynevezett lélegző vakolatot kapott. A csaknem 1000 négyzetméter alapterületű, kétszintes csarnokban három öltöző, a vizesblokkok padlószerkezetei, burkolatai újultak meg. Emellett javították a nagyobb tornaterem álmennyezetét, az eltömődött szennyvízcsatornát is, az épület homlokzati festést is kap.

A korábbi években is végeztek már felújítást a csarnokon, javították a tetőt, rendbe tették a csapadékvíz-elvezetést és a szigetelést. A rekonstrukció a következő években is folytatódik majd. 

A tornacsarnok megépítését a Soproni Torna- és Tűzoltó Egyesület kezdeményezte 1866 őszén, tornászaik ugyanis egy bérelt teremben gyakoroltak, ami hamar kicsinek bizonyult.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés