2024.03.29, Péntek
25 ezer négyzetméternyi irodafejlesztést hajt végre a GTC
celand.hu

25 ezer négyzetméternyi irodafejlesztést hajt végre a GTC

MTI

2016.09.01. 12:17 - Antal Zsófia

Több mint 600 millió forintból újul meg a budapesti Duna Tower, miközben a Váci úton a Swietelsky már építi az egykori Felvonógyárat magába olvasztó irodakomplexumot is.

Hirdetés

Átfogó műszaki és belsőépítészeti felújítással kétmillió euróból (620 millió forintból) újul meg Budapest legmagasabb irodaháza, a Duna Tower - közölte a fejlesztő GTC Magyarország csütörtökön. A GTC International Group még tavaly novemberben vásárolta meg az épületet.

A tájékoztatás szerint a várhatóan október közepéig tartó beruházás keretében háromezer négyzetméter közösségi tér renoválására kerül sor. A 16 emeletes, 31.500 négyzetméter bruttó bérbe adható területet kínáló Duna Tower felújítására kiírt pályázatot a Középülettervező Zrt. (Közti) nyerte el.

 

Már zajlik a Fehér Ház építése

Az ingatlanfejlesztő vállalat beszámolt arról is, hogy jogerős építési engedélyt kapott, így július közepén megkezdődött a GTC Hungary legújabb, 21.500 négyzetméteres irodafejlesztési projektje, a GTC White House építése.

A társaság a Swietelskyt bízta meg az épület generálkivitelezői feladataival, míg az irodák bérbeadására a cég a Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft.-vel, illetve a CBRE Corporate Outsourcing Kft.-vel kötött kizárólagos szerződést. A prémiumkategóriás irodakomplexumot várhatóan 2017 utolsó negyedévében adják majd át, ennek eredményeként a GTC magyarországi portfóliója 140 ezer négyzetméterre nő.

 

Az irodakínálat próbálja követni a magas keresletet

Az ingatlanfejlesztő ismertette: Budapesten a 2008-as válság után az új irodaépületek építése gyakorlatilag leállt, idén viszont pozitív trend figyelhető meg. Mintegy 80 ezer új négyzetmétert adnak át a fővárosban, ami a tavalyi év első negyedévéhez képest is 42 százalékos növekedés. Mindeközben látványos keresletbővülés figyelhető meg a prémiumkategóriás irodák esetében, az üresedési ráta elérte a rendkívül alacsonynak számító 6 százalékos szintet.

A 2000-ben alapított GTC Magyarország tulajdonosa a varsói tőzsdén jegyzett lengyel Globe Trade Centre S. A. vállalatcsoport. A magyar leányvállalat korábban öt irodaberuházást hajtott végre Budapesten, három lakóingatlan-projektje során pedig 900 lakást épített. A GTC Magyarország jelenleg öt irodaépület tulajdonosa, és egy dél-budai irodaház üzemeltetési feladatait is ellátja.

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?építőipari cégekVáci útiroda

Hírlevél

Hirdetés