2024.04.23, Kedd
A Hegyvidék sportolóinak kedvez a Normafán átadott újabb fejlesztés
welovebudapest.com

A Hegyvidék sportolóinak kedvez a Normafán átadott újabb fejlesztés

MTI, hegyvidek.hu

2016.09.30. 10:32 - Antal Zsófia

Elkészült a Jánoshegyi út felújítása és a nyomvonalán kialakított rekortán futópálya, mely a területen végzett átalakítás második szakasza.

Hirdetés

A csütörtöki átadáson Váczi János, a Hegyvidék alpolgármestere elmondta, hogy 1750 méteres pályát alakítottak ki a Natura 2000-es területen, ami csatlakozik a Libegő felső szakaszát a kilátóval összekötő szakaszhoz. Emellett újraaszfaltozták a rossz állapotban lévő Jánoshegyi utat, amit kerékpárosok és gördeszkások vehetnek birtokba. Az önkormányzat szakmai- és sportszervezetekkel egyeztetve alakította ki a pályát.

 

 

A Jánoshegyi út átépítését a Zöld Hegyvidék Konzorcium végezte el, melynek tagjai a Pannon Park Forest Kft. és a Penta Kft. A futópálya megépülése és a Jánoshegyi út felújítása a Normafa rendbetételének második szakasza: tavaly a területen már megújult a sétaösvény és a játszóterek is.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta, hogy a kormány további programok támogatásáról is döntött, például arról, hogy a fogaskerekű vasút Széll Kálmán tér és a Normafa felé meghosszabbítása miatt meg tudjanak szerezni egyes magánterületeket. Ez a beruházás 20 milliárd forintból valósulhat meg. A polgármester célként jelölte meg azt is, hogy ne csak a gerincet fejlesszék, hanem a Harangvölgy, Zugliget és Budakeszi felé is terjeszkedjenek. Kifejtette: terveik között szerepel a 30 éve lakatlan Fácános területének helyreállítása és egy természetvédelmi oktatóközpont kialakítása, az egykori Lóvasút végállomását pedig jövő nyárra újítanák fel.

Penta Általános Építőipari Kft.Mi épül?útfelújítássportberuházások

Hírlevél

Hirdetés