2024.04.18, Csütörtök
A Szalézi rend 3000 négyzetméteres sportközpontot avatott Borsodban
mediaklikk.hu

A Szalézi rend 3000 négyzetméteres sportközpontot avatott Borsodban

MTI, kozbeszerzes.hu

2016.09.03. 22:57 - Antal Zsófia

A Don Bosco Sportközpont lelátóin 900 ember fér el, többek között kosárlabda és röplabda meccsek rendezésére is alkalmas. A beruházás 2 milliárd forintból épült fel Kazincbarcikán.

Hirdetés

Pénteken átadták a Szalézi rend Don Bosco Sportközpontját. A szerzetesek által megálmodott, elsősorban a fiatalok vidám hangulatban történő nevelésének célzatával létrehozott háromezer négyzetméter alapterületű multifunkcionális sportközpontot a Magyar Bau Holding Zrt. kivitelezte. Alkalmas nemzetközi kézi-, kosár- és röplabda, valamint futsal-mérkőzések lebonyolítására, tanítási időben pedig a térelválasztó függönyöknek köszönhetően három különböző osztály tarthatja itt testnevelés óráit.

A lelátón a mobil, kihúzható széksorokkal együtt 900 ember fér el egyidejűleg. Az alsó szinten található két fallabdaterem, konditerem és szauna, a középső szinten pedig két bowling-pályát és vendéglátó egységeket alakítottak ki.

A Szalézi Rend - amely Kazincbarcikán két iskola fenntartója - az önkormányzattól 61,6 millió forintért vásárolta meg a több mint ötezer négyzetméteres földterületet. A rend mellett a kormány 952 millió forinttal, a Porticus nevű, egyházi intézmények segítségére szakosodott német csoport pedig 300 ezer euróval járult hozzá a csaknem kétmilliárd forintos beruházáshoz.

A létesítményt Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg. A pénteki hivatalos megnyitót követően tíz napig tartó, családi sport- és egészségnappal záruló kulturális rendezvénysorozat kezdődött a sportközpontban.

Mi épül?építőipari cégeksportcsarnokKazincbarcika

Hírlevél

Hirdetés