2024.04.19, Péntek
Elkészült a komáromi hulladékfémet hasznosító üzemmel a Weinberg Építő
kép: weinberg93.hu

Elkészült a komáromi hulladékfémet hasznosító üzemmel a Weinberg Építő

MTI, magyarepitok.hu

2016.09.12. 12:50 - Hegedűs Gergely

Az öntvénygyártó lengyel Alumetal a 9 milliárdos beruházásban 36 százalékkal növeli kapacitását, Európa elsőszámú gyártójává válhat.

Hirdetés

A lengyel Alumetal csoport átadta 9 milliárd forintból épült alumíniumöntvényeket készítő üzemét a komáromi ipari parkban. A 24 ezer négyzetméteres üzemben hulladék alumíniumból állítanak elő öntvényeket autóipari gyártók részére.

Az üzem a csoport kapacitását 60 ezer tonnával évi 225 ezer tonnára növeli (36 százalékos növekedés), a komáromi gyár a társaság első Lengyelországon kívül egysége. A cégcsoport a magyarországi üzemnek köszönhetően egész Európa elsőszámú gyártójává válhat a közleménye szerint. A csoport árbevétele 2014-ben elérte a 277 millió eurót (mintegy 85 milliárd forint).

A fejlesztéshez a társaság a magyar kormánytól vissza nem térítendő támogatást és társaságiadó-kedvezményt kapott, összege nem haladja meg a teljes ráfordítás 35 százalékát.

A létesítményt 10 hónap alatt építette fel a kivitelező Weinberg '93 Építő Kft. A sárospataki cég fő profilja a csarnoképítés és az acélszerkezet-gyártás, utóbbit sárospataki üzemében végzi 5 500 négyzetméteres gyártófelületen. A Kassán leányvállalattal bíró társaság utolsó éves árbevétele a nyilvános adatok szerint 5,6 milliárd forint volt, alvállalkozóival együtt mintegy négyszáz embert foglalkoztat.

Weinberg '93 Építő Kft.Mi épül?építőipari cégeküzemépítésKomárom

Hírlevél

Hirdetés