2024.03.29, Péntek
Kerékpárúttal kötnék össze a Békés megyei Wenckheim-kastélyokat
zoldottoman.blog.hu

Kerékpárúttal kötnék össze a Békés megyei Wenckheim-kastélyokat

MTI

2016.09.02. 11:36 - Antal Zsófia

Dolgoznak a Modern városok békéscsabai részletein, újabb tervek kerültek benyújtásra többek között a CsabaParkról és sportfejlesztésekről is.

Hirdetés

Az augusztus végi határidőre Békéscsaba benyújtott négy, a Modern városok programban szereplő fejlesztési tervet az érintett minisztériumoknak - mondta Szarvas Péter, a város polgármestere csütörtökön.

  • 20 kilométeres turisztikai kerékpárúttal kötnék össze a négy Békés megyei Wenckheim-kastélyt (Gyula, Gerla, Póstelek és Szabadkígyós).
  • Igazi családi attrakciókkal, kalandparkkal és csónakázótóval bővítenék a CsabaParkot a létesítmény fejlesztésének harmadik ütemében.
  • A városi sportinfrastruktúra fejlesztéseként tervezik sportcsarnok belső felújítását, egy sportmotel kialakítását 20-30 kétágyas szobával, valamint egy új, 3600 négyzetméter alapterületű, 2800 néző befogadására alkalmas új sportcsarnok felépítését.
  • Az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Tiszakürt közötti szakaszának kivitelezésére kivitelezői pályázatot adtak be.

Ősszel születhet újabb kormánydöntés a projektekről. A további fejlesztési terveket, így például az új hűtő-, fagyasztó- és feldolgozóüzem megépítését, a repülőtér fejlesztését vagy a röplabda-akadémia kialakításának terveit szeptember végére kell kidolgozniuk a munkacsoportoknak.

Mi épül?kerékpárútModern városok programsportcsarnokM44-esBékéscsabaGyulakalandparkSzabadkígyós

Hírlevél

Hirdetés