2024.04.19, Péntek
500 négyzetméteres szerszámgyár épült fel Ajkán
fabricatingandmetalworking.com

500 négyzetméteres szerszámgyár épült fel Ajkán

MTI

2016.10.15. 09:36 - Antal Zsófia

Pénteken átadták a Csaba Tool Kft. szerszámgyártó üzemét. Az ajkai, zöldmezős beruházás 900 millió forintból, 267,5 millió forint európai uniós támogatással valósult meg.

Hirdetés

Az üzemet egyhektáros ipari parki területen valósította meg a cég. Létesült egy 500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, illetve egy 210 négyzetméteres irodai és szociális blokk, ahol harminc embert foglalkoztatnak - mondta el Stallmeiszter Csaba ügyvezető.

A 267,5 millió forintos európai uniós támogatásból kilenc új gépet - megmunkáló központokat, huzal- és tömbszikra forgácsoló berendezéseket, esztergát és köszörűket - szereztek be, illetve használt gépeket is vásároltak pályázaton kívül.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke a megnyitón kiemelte: az idei első negyedévben Veszprém megyében az ipari termelés 2,7 százalékkal, az export pedig 4,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának adatait.

Az ajkai Csaba Tool Kft.-t 2014-ben alapították a Békéscsabán (Csaba Metál Zrt.) és Apcon (Csabacast Kft.) működő Csaba csoporthoz kapcsolódóan.

Mi épül?üzemépítészöldmezős beruházásAjka

Hírlevél

Hirdetés