2024.04.20, Szombat
Befejezik a zalaegerszegi kórház félbehagyott beruházását
zmkorhaz.hu

Befejezik a zalaegerszegi kórház félbehagyott beruházását

mti

2016.10.21. 13:42 - Hegedűs Gergely

A szívcentrum épülete megújul, a kórház és a nővérszálló is napelemes rendszert kap.

Hirdetés

A kormány által hazai forrásból biztosított 2,3 milliárd forintból folytatódik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai és szívsebészeti centrumának beruházása. A zalaegerszegi kórház intézmény főigazgatója, Halász Gabriella a sajtótájékoztatón számolt be a projektről.

Az infrastruktúrafejlesztési program nagyobbik hányada az előző uniós ciklus forrásából megvalósult, de a múlt év végére nem sikerült befejezni a kivitelezést. A múlt héten azonban megszületett a kormány döntése, amelynek révén 10-12 hónapon belül lezárulhat a zalaegerszegi kórházfejlesztés. A szívcentrumnak szánt épület felújításának befejezése van még hátra, ezt a korábbi terveknek megfelelően végzik. Emellett a most megítélt támogatás jóvoltából megtörténik az új központi sterilizáló gépeinek beszerzése, a központi műtőkbe szükséges berendezések, valamint új bútorok megvásárlása is.  

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) felidézte, mindeddig nagyjából 8 milliárd forint értékű fejlesztés zajlott Zalaegerszegen.    


A kórház és a nővérszálló is napelemeket kap

Halász Gabriella a kórház beruházásait ismertetve beszámolt arról is, hogy 136 millió forintot nyert az intézmény a nővérszálló energetikai korszerűsítésére. A Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint a homlokzat szigetélését és napelemes rendszer kiépítését tartalmazó beruházás kivitelezője a Szabau Invest Kft. és a Dunántúli Magasépítő Kft. lesz.

A kórház arra is pályázik, hogy 130 millió forintos támogatást felhasználva épületeire szintén napelemes rendszert telepítsen, amivel havonta 2-3 millió forintot, vagyis a villamos energia költségének 20-25 százalékát tudják megtakarítani.


A város rendelői és szociális épületei is megújulnak

Balaicz Zoltán, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) további fejlesztésekről számolt be a sajtótájékoztatón, melyeket a TOP zalaegerszegi keretéből 758 millió forintot értékben bonyolítanak le. 353 millió forint jut a házi- és gyermekorvosi rendelők, valamint az orvosi ügyelet felújítására, 200 millió forint a szociális alapszolgáltatási intézmény korszerűsítésére, valamint 205 millió a gondozási központ rekonstrukciójára.

kórházfejlesztésMi épül?építőipari cégekZalaegerszegDunántúli Magasépítő Kft.Szabau Invest Kft.

Hírlevél

Hirdetés