2024.03.28, Csütörtök
Jelentős ipari és turisztikai fejlődésnek néz elébe Zalaegerszeg
gocsejimuzeum.hu

Jelentős ipari és turisztikai fejlődésnek néz elébe Zalaegerszeg

MTI

2016.10.21. 12:06 - Antal Zsófia

5,6 milliárd forintos pluszkeretet kapott városfejlesztési terveire Zalaegerszeg, a pénzből megújulnak a belváros turisztikai nevezetességei, új munkahelyek jönnek létre és logisztikai központ épül a járműipari tesztpálya kiszolgálására.

Hirdetés

A Magyar Közlönyben október 13-án megjelent kormányhatározatban foglaltak szerint az eddigi 11,2 milliárdos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kerete 16,8 milliárd forintra nőtt. Ebből plusz 5,6 milliárd forintos kerethez jutott Zalaegerszeg a Modern városok program fejlesztéseinek megvalósítására. A 23 megyei jogú város közül így a zalai székhely kapta a legnagyobb mértékű emelést - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester.

Az újonnan megítélt keretből másfél milliárd forintot fordítanak a belváros turisztikai megújítására. Ez tartalmazza a Göcseji Múzeum, a Kvártélyház, valamint a Mária Magdolna-templom és -plébánia felújítását, a botfai Hűvös-kastély zarándokszállássá alakítását, továbbá a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont, illetve egy új parkolóház megépítését.

Ugyancsak másfél milliárd forintot szánnak iparfejlesztésre, új munkahelyek teremtésére és iparcsarnokok építésére, további másfél milliárdból pedig elindulhat az alsóerdei sport- és rekreációs központ megvalósítása.

A fennmaradó 1,1 milliárd forintot egy olyan logisztikai központ építésére szánják, amely kiszolgálja majd a 40 milliárd forintból megvalósuló, önvezető járművek számára is alkalmas járműipari tesztpályát.

Mi épül?logisztikai központZalaegerszegModern városok programipari ingatlanokturizmusmúzeum

Hírlevél

Hirdetés