2024.03.29, Péntek
Megújuló és újonnan épülő orvosi rendelőkkel fejleszt Tatabánya
(illusztráció)

Megújuló és újonnan épülő orvosi rendelőkkel fejleszt Tatabánya

mti, minalunk.hu

2016.10.04. 16:18 - Hegedűs Gergely

A 200 milliós projektben Újvárosban, a Gál István lakótelepen és Felsőgallán is korszerű műszerpark és épületek jönnek létre.

Hirdetés

Új, háromszáz négyzetméteres orvosi rendelőt építenek Tatabányán, valamint felújítanak két másikat, összesen kétszázmillió forintos uniós és állami támogatásból. Az új orvosi rendelő Újvárosban egy kihasználatlan játszótér helyén épül meg 2018 elejére. Az új orvosi rendelő épületéhez 15 parkolót is kialakítanak.

Az új épületbe költözik át a Köztársaság útjáról a két felnőtt háziorvosi rendelő, amelyek az 1970-es éveket idéző körülmények között, egy társasház földszinti szobáiban és alagsorában működnek. Leromlott állapotukra már a felújítás sem jelentene megoldást. Ugyancsak az új épületben kaphat helyet az újvárosi Kodály téren működő két védőnői szolgálat, amelyek jelenleg már nem felelnek meg az ÁNTSZ előírásainak.

 

Összesen 14 helyszín körülményei javulnak

A beruházásban a Gál István lakótelepen működő négy felnőtt orvosi rendelő is megújul. A fejlesztés a teljes belső burkolat cseréjével, új vizesblokkal, tetőszigeteléssel, a villamoshálózat és a radiátorok, valamint a külső ajtók cseréjével történik.

A harmadik érintett terület a Felsőgallai Szolgáltatóház lesz, ahol az érintett helyiségek teljes belső felújításával, átalakításával és bővítésével az eddig is ott működő két felnőtt orvosi rendelő, egy gyermekorvosi rendelő és három védőnői szolgálat kerülhet az eddigieknél korszerűbb körülmények közé.

Mindhárom helyszínen korszerűsítik a műszerparkot, így már a háziorvosok is végezhetnek olyan vizsgálatokat, amelyek eddig csak kórházban, szakrendelőkben voltak elérhetők. A fejlesztése után nyolc felnőtt háziorvosi praxisban, egy gyermekorvosnál és öt védőnőnél fogadhatják jobb körülmények között a betegeket.

Mi épül?Tatabányaegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés