2024.03.28, Csütörtök
Minigolfpálya is készül a megújuló pécsi tévétoronynál
hovamenjek.hu

Minigolfpálya is készül a megújuló pécsi tévétoronynál

MTI

2016.10.28. 12:01 - Antal Zsófia

A tévétorony és környezete fejlesztéséről, valamint elektromosautó-töltők kialakításáról is döntött Pécs közgyűlése csütörtökön.

Hirdetés

A közgyűlés felhatalmazta Páva Zsolt polgármestert annak a támogatási szerződésnek az aláírására, amelynek értelmében Pécs mintegy félmilliárd forintot költhet egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége, a Misina-tetőn található tévétorony és környéke fejlesztésére. A baranyai megyeszékhely önkormányzatának tervei szerint az európai uniós forrásból 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

A testület emellett döntött arról is, hogy Pécs pályázatot nyújt be tíz elektromosautó-töltőállomás építéséhez. A város a jövőre tervezett, mintegy 35 millió forintos beruházáshoz 25 millió forint támogatást remél. A projekt keretében beszerzett "A" típusú, kétkarú, az autók akkumulátorát nyolcvanszázalékosra két-három óra alatt feltöltő berendezéseket a város olyan frekventált pontjaira telepítenék, mint az állatkert, a négyszáz ágyas klinika, a sportcsarnok, a tudásközpont vagy a Kodály Központ.

Mi épül?Pécsparkolókkilátók

Hírlevél

Hirdetés