2024.04.25, Csütörtök
4200 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült Miskolc ipari parkja
toolstyle.hu

4200 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült Miskolc ipari parkja

MTI

2016.11.04. 15:42 - Antal Zsófia

Új telephelyet épített a gázturbina- és gázmotorok, valamint csomagolóipari gépek alkatrészeinek gyártására szakosodott Toolstyle Kft. A 2,2 millió euróba (675 millió forintba) kerülő létesítményt pénteken adták át a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban.

Hirdetés

A miskolci Toolstyle Kft. francia tulajdonosa az M-Plus Group. A cégcsoport elnöke, Francois Didier a 4200 négyzetméteres gyártócsarnok átadásán elmondta: a mostani beruházás jelentős mérföldkő a vállalkozás életében. A 2001 óta érdekeltségükbe tartozó Toolstyle kinőtt és elavulttá vált miskolci telephelye helyett új csarnokba költözhet, de a cég itt nem áll meg, tovább bővíti kapacitását, modernizálja gyártási technológiáját és fejleszti munkakörnyezetét. A teljes, 3,5 millió euróba kerülő projekt a jövő év közepére fejeződik be.

Filip Csaba, a Toolstyle Kft. ügyvezetője elmondta: a csaknem száz embert foglalkoztató ToolStyle az Európai Unió országai mellett Svájcba, az Egyesült Államokba, az Arab Emirátusokba, Katarba és Kínába exportálja termékeit. Vevőik között a legnagyobb a General Electric és a Bobs Group.

A nyilvános cégadatok szerint a Toolstyle az elmúlt évben 10 millió 210 ezer euró nettó árbevételt könyvelt el. Árbevételének mintegy 40 százaléka származik exportból. A 230 alkalmazottat foglalkoztató, öt (három franciaországi és két magyarországi) társaságból álló M-Plus cégcsoport elmúlt évi konszolidált forgalma meghaladta a 30 millió eurót.

Mi épül?üzemépítésMiskolcgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés