2024.04.18, Csütörtök
Katonavárosból wellnessközpont: négycsillagos szálloda épült Lentiben
MTI

Katonavárosból wellnessközpont: négycsillagos szálloda épült Lentiben

MTI

2016.11.21. 14:53 - Antal Zsófia

Vasárnap adták át hivatalosan Lenti önkormányzati beruházásban elkészült új szállodáját, a Thermal Hotel Balance-t és a hozzá tartozó gyógyfürdőt.

Hirdetés

Kutfej Attila, a szállodát és a vele összeköttetésben álló fürdőt működtető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta: a négycsillagos, 94 szobás szálloda és a gyógyfürdőfejlesztés nettó 3,1 milliárd forintba került, s több mint egymilliárd forint uniós forrást nyertek hozzá. 600 milliót fordítottak az élményfürdő fejlesztésére, a fennmaradó összeg a szálloda építési költségeit fedezte. A kivitelező a budapesti Kalotherm Építőipari Zrt. volt. A hotel 70 dolgozót alkalmaz, s a júliusi megnyitása óta 45 százalékos kihasználtsággal működik, vendégeinek 30 százaléka külföldi, főként osztrák, cseh és szlovén turista.

Horváth László polgármester arról beszélt, hogy a Zala megyei Lenti egykor katonavárosként vagy kereskedővárosként volt ismert, de a gyógyfürdő folyamatos fejlesztésének köszönhetően ma már a térség jelentős vonzerejű wellness- és egészségturisztikai célpontja.

kép: MTI

Az átadón Kövér László, az Országgyűlés elnöke közölte: idén a turisztikai célelőirányzat 6 milliárd forint volt, ami jövőre csaknem megduplázódik, 11 milliárd forint lesz a kerete. Ez kiegészül az újonnan létrehozott 10 milliárd forintos turizmusfejlesztési kerettel, ami az uniós pályázati támogatást kiegészítő nemzeti forrás. A fejlesztésre fordítható forrásokat hosszabb távon a 2018-tól bevezetendő 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás is növelni fogja.

Mi épül?építőipari cégekszállodaberuházásturizmusLenti

Hírlevél

Hirdetés