2024.04.19, Péntek
A próbaüzemnél tart a Dél-pesti szennyvíztelep felújítása
magyarepitok.hu

A próbaüzemnél tart a Dél-pesti szennyvíztelep felújítása

magyarepitok.hu

2016.11.10. 09:41 - Antal Zsófia

A telepen a Magyar Bau Holding és az A-HÍD értéknövelő felújítást végez, mely műszakilag még idén befejeződik.

Hirdetés

2015-ben a Fővárosi Önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyerte el a Magyar Bau Holding Zrt. és az A-HÍD Zrt. alkotta MBH-A-HÍD Dél-Pest 2015 Konzorcium a XXIII. kerületben található Dél-pesti szennyvíztisztító telep értéknövelő felújítását.

A 80.000 m3/nap kapacitású telepen a folyamatos üzem fenntartása mellett a mintegy 17 éve létesült BIOFOR technológiai egység rekonstrukcióját végzik el, a mára elavulttá vált technológiát lecserélve.

 

A képre kattintva galéria nyílik! (kép: magyarepitok.hu)

 

A projekt költsége 435 millió forint, célja három olyan turbókompresszor beszerzése, melyek üzemszerű működése mellett csupán a fogyasztás csökken, a hatásfok nem. Emellett két darab denitrifikáló szűrőt is felújítanak és üzembe helyeznek a kibocsátási határértékek folyamatos betartásának céljából, hogy a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág vízminősége a kikapcsolódásra vágyók igényeit szolgálhassa.

A munkaterület és a kivitelezés kihívásainak megfelelve a konzorcium az idei évben műszakilag elkészült. Az irányítástechnikai rendszerek összehangolása megtörtént, jelenleg a próbaüzem lefolytatása zajlik. A konzorciumi tagok célja, hogy az idei évben mind műszakilag, mind pénzügyileg sikeresen lezárják a feladatot.

Galéria

A-Híd Zrt.Mi épül?építőipari cégekszennyvízMagyar Bau Holding Zrt.

Hírlevél

Hirdetés