2024.04.18, Csütörtök
Modernebb üzemcsarnokban készülhetnek a Cerbona müzliszeletek
richpoi.com

Modernebb üzemcsarnokban készülhetnek a Cerbona müzliszeletek

MTI, cerbona.hu

2016.11.24. 10:52 - Antal Zsófia

A székesfehérvári csarnok átalakítása és az új gyártósor beállítása összesen negyedmilliárd forintba került a Naponta Kft-nek.

Hirdetés

A Cerbona-termékeket gyártó Naponta Kft. 250 millió forintos beruházással bővítette termelését Székesfehérváron. A fejlesztés részeként a társaság eddig két helyen zajló gyártását egy helyre összpontosították, átalakították és modernizálták a megmaradó csarnokot. Az összeg másik feléből új gyártósort állítottak üzembe, amelyen a puffasztott gabonaszeletek készülnek.

Mészáros Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Naponta Kft. 2014-ben lépett be a puffasztott gabonaszeletek piacára. Kezdetben bérgyártásban készültek a gabonaszeletei, de a termék népszerűsége láttán az önálló előállításhoz szükséges beruházásról döntöttek.

A társaság 10 százalékos növekedéssel már hárommilliárd forintot meghaladó forgalmat ért el 2015-ben, amelyből az export közel 20 százalékot tett ki. Termékeit szállítja Romániába, Görögországba, Bulgáriába, Szerbiába, Lengyelországba, sőt még Svédországba és az ázsiai térségbe is. 2016-ban további nyolcszázalékos árbevétel-növekedést vár a 130 munkavállalót foglalkoztató Naponta Kft. A Cerbona piacvezető a márkás müzli szeletek és müzlik között Magyarországon.

A Naponta Kft. sikeres együttműködést és pályázatot követően 2012-ben vásárolta meg a Cerbona Extrudátum üzletágát. A cég elkötelezte magát a Cerbona név és a termékek mellett, így az eredeti receptúrák alapján és az eredeti gépsorokon folytatta a gyártást.

Mi épül?Székesfehérvárüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés