2024.03.19, Kedd
Nem bírta a meleget, ezért befedték a tatabányai műjégpályát
tmatrix.hu

Nem bírta a meleget, ezért befedték a tatabányai műjégpályát

MTI, tmatrix.hu

2016.11.21. 10:56 - Antal Zsófia

A tető segítségével a pálya jege ellenállóbb lesz az évek óta szokatlanul enyhe telekkel szemben. Később oldalfalat is kaphat majd a csarnok.

Hirdetés

Acélszerkezetű tető alá került az 1984 óta működő tatabányai jégpálya. A beruházásra elsősorban azért volt szükség, mert az elmúlt években igen gyenge volt a tél, így a korcsolyaszezon sokszor teljesen lerövidült. Ez pedig nem csak a kikapcsolódni vágyó korisoknak okozott gondot, hanem a pályán edző gyorskorcsolyásoknak, hokisoknak is. A kivitelezést a tatabányai T-Mátrix Kft. végezte.

 

kép: Tatabányai Jégpálya - youtube.com

A 260 millió forintos beruházáshoz 170 milliós TAO-támogatást kapott a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület, az önerőt a város költségvetése biztosította. Az egyesület megkezdte a bővítés második ütemének tervezését, amely hasonló összegű beruházást jelentene. Ebben a lépcsőben megépítenék a csarnok oldalfalait, kiegészítő helyiségeket létesítenének, valamint a bővítés során szükséges közműkiváltásokat végeznék el.

 

kép: Tatabányai Jégpálya - Facebook

Németh Péter, a tömegsport egyesület elnöke elmondta: igazolt versenyzőik száma meghaladja az ötvenet, az U8-as és U10-es csapat mellett felsőbb korosztályokban is több játékost nevelnek. Kovács Zoltán főtitkár szerint a sportági szövetség célja, hogy öt éven belül minden megyeszékhelyen legyen fedett jégpálya, majd hozzátette: nagyon örül annak, hogy Tatabányán ez már megvalósult.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokTatabánya

Hírlevél

Hirdetés