2024.04.19, Péntek
Raktárépületben kellett tanulniuk, most új iskolát kapnak
mapio.net

Raktárépületben kellett tanulniuk, most új iskolát kapnak

MTI

2016.11.16. 13:28 - Antal Zsófia

A Pécsi Református Kollégium 440 általános iskolása két év múlva új, 14 tantermes épületbe költözhet. Az építkezés az EFOP uniós program keretében valósul meg.

Hirdetés

Új iskolaépületet építtet a Baranyai Református Egyházmegye Pécsett. Az ingatlan több mint 1,3 milliárd forintból legkésőbb 2019 elejére elkészül - közölte Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerdán. A mintegy 440 általános iskolás elhelyezését, oktatását szolgáló 3200 négyzetméteres, 14 tantermes ingatlan a száz évvel ezelőtt alapított Pécsi Református Kollégium Engel János utcai létesítményei mellett kap helyet. Az új épületben a 14 tantermen kívül lesz informatika és technika szaktanterem, természettudományi labor, féltornaterem, tetőkert, szabadtéren pedig kosárlabda- és strandröplabdapálya is.

Az államtitkár indoklása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) elnyert támogatásból finanszírozott projektre azért van szükség, mert bár a kollégium társtagintézményei (az internátus, a gimnázium és az óvoda) modern körülmények között működnek, a húszéves általános iskola diákjai négy, korábban raktárnak használt épületben tanulnak.

Kádár Péter, a Pécsi Református Kollégium főigazgatója elmondta, hogy a kollégium intézményeiben mintegy ezren tanulnak, diákjaik kiemelkedő eredményeket érnek el természettudományos versenyeken, az általános iskolájuk iránt nagy az érdeklődés a tankötelessé váló gyermekek szüleinek körében.

 

Más baranyai fenntartók is nyertek az EFOP pályázatán

A napokban nyert pályázati támogatásból több mint 1,2 milliárd forintot költenek az általános iskolát, alapfokú művészeti iskolát, valamint gimnáziumot is magába foglaló pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont infrastrukturális és energetikai korszerűsítésére. Tornatermet építenek a mindennapos testnevelés és a sportolás korszerű feltételeinek megteremtésére, valamint új tantermeket, zeneoktatásra alkalmas kistermeket is kialakítanak.
A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola modernizációja keretében mintegy 900 millió forintból a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítása mellett javítják a tanulás körülményeit, fejlesztik az oktatási és képzési tevékenységet is.

iskolaépítésMi épül?Pécs

Hírlevél

Hirdetés