2024.03.29, Péntek
Üres épületből születik új gimnázium Óbudán
Google

Üres épületből születik új gimnázium Óbudán

MTI

2016.11.24. 12:23 - Antal Zsófia

A Tímár utcai volt iskolaépületet teljes felújításával alakítanak ki kéttannyelvű zsidó gimnáziumot.

Hirdetés

Kéttannyelvű zsidó gimnáziumot nyit 2017 szeptemberében Óbudán az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) - közölte a szervezet csütörtökön. Az iskola már működő honlapja szerint a gimnázium a volt Óbudai Önkormányzati Iskola Tímár utcai, jelenleg üres épületében kap helyet. A több mint 2000 négyzetméter hasznos területű épületet a 2016-2017-es tanévben teljesen felújítják és korszerűsítik.

A felmenő rendszerben induló, 1+4 osztályos Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnáziumban a tervek szerint kis létszámú osztályokban tanulnak majd a diákok. A vallási tárgyakat angolul, a világi tantárgyakat magyarul oktatják majd, emellett idegen nyelvként a teljes képzés során tanítják a héber nyelvet is. A saját kerettantervet kifejlesztő intézmény a magas szintű angol képzés mellett külföldi tanulási programokat és továbbtanulási lehetőséget is biztosít a diákjai számára.

A közlemény szerint az EMIH kiemelten fontosnak tartja az oktatást, a jövő generációjának képzését. A szervezet 1996 óta működő óvodája 2009-ben bővült a Bét Menáchem oktatási központtá. Az intézmény héber-magyar kéttannyelvű bölcsőde, óvoda és általános iskola is egyben.

Mi épül?Óbuda-Békásmegyeriskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés