2024.03.28, Csütörtök
Autómakett-gyártó üzemet avattak Pécsett
Pinterest

Autómakett-gyártó üzemet avattak Pécsett

MTI

2016.12.19. 11:06 - Antal Zsófia

A százmillió forintos beruházásnak köszönhetően az Amalgam Fine Model Cars 2017-ben megduplázza helyi dolgozói létszámát.

Hirdetés

Pénteken átadták az Amalgam Fine Model Cars új gyártóüzemét Pécsett. A tavaly novemberben indult, jelenleg 62 embert foglalkoztató cég különböző méretarányú, precíz autómaketteket gyárt autógyárak és igényes gyűjtők számára. Makettekkel látják el a Forma1-csapatokat és versenyzőket, szponzorokat, valamint a marketing és tervező irodákat, vezető európai luxus sportautó gyártókat, köztük a Ferrarit, a Bugattit, a Jaguart, a Bentleyt, a Porschet és a Mercedest is.

Csizi Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a mintegy 700 négyzetméteres területen megvalósult beruházásra nettó 100 millió forintot fordítottak a város rendelkezésére álló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből.

gumball3000.com

Az átadó eseményt a cég Zsolnay Kulturális Negyedben található telephelyén rendezték, ahol Kenesei Miklós, a vállalat ügyvezetője kiemelte: idén több mint 200 autómakettet gyártottak. 2017-ben ötszáz darab fölé kívánják emelni termelésüket, és az év végére a jelenlegi dolgozói létszámot 120-ra emelik. Célkitűzésük, hogy a jövőben Pécs legyen az európai autóipar autómakett- és tanulmányautó készítésének kiválósági központja.

Az ügyvezető elmondta: termékeik előállításához speciális szaktudás szükséges. A tervezésnél a legmodernebb technológiát használják, a makettek alkatrészeit azonban munkatársaik már kézzel csiszolják, alapozzák, festik, illetve szerelik össze, éppen ezért minden darab egyedi. Legkisebb makettjeik 1:12-es méretarányúak, de gyártanak 1:8-as méretarányban is, továbbá tervezik ennél nagyobbak építését is. Termékeik modelltől függően akár több ezer dollárért találnak gazdára.

Mi épül?Pécsüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés