2024.04.23, Kedd
Elektromágneses sugárzást mérő kamrát építtet az NMHH
wikiwand.com

Elektromágneses sugárzást mérő kamrát építtet az NMHH

MTI

2016.12.20. 13:34 - Antal Zsófia

Többfunkciós műszaki épületre írt ki építési tervpályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A kamra mellett az épület másik jelentős eleme egy biztonságos adat- és szerverközpont.

Hirdetés

A hatóság kedden közölte: a nyílt közbeszerzésű tervpályázat a Magyar Építész Kamara honlapján és az európai közbeszerzési weboldalon olvasható. Az építési beruházás becsült költsége nettó 3,6 milliárd forint. A pályaművek 2017. február 27-ig nyújthatóak be.

A 10.200 négyzetméter alapterületű épületben a tervek szerint helyet kapnak irodák, raktárak, parkolók, számítógéptermek, tárgyalók és egy nagyobb helyiség is a nemzetközi és belföldi koordinációs értekezletek, workshopok és konferenciák számára. Az érvényes építési engedélyek megszerzése után előreláthatóan 2019-ben kezdődnek meg a munkálatok, az átadás-átvétel pedig 2021 elején várható.

 

A cél a laboratórium nemzetközi akkreditációjának megőrzése

Az új mérőkamra építését az NMHH szerint az új hírközlési technológiák elterjedése indokolta, valamint az, hogy a kibővült frekvenciahatárok, megnövekedett rádiós szolgáltatások és eszközhasználat következtében egyre fontosabb az elektromágneses összeférhetőség (EMC) követelményeinek ellenőrzési kötelezettsége.

Az EMC-szabványok szerint a sugárzott vizsgálatok végrehajtására használt mérőhellyel szemben alapvető követelmény, hogy képes legyen magába foglalni a vizsgált berendezést, és speciális kialakítása és bevonata semleges mérési teret tudjon adni. A most létrehozandó nagy méretű kamra megépítésének célja, hogy az NMHH megőrizhesse a laboratórium nemzetközi akkreditációját, részt vehessen laborközi összehasonlító mérésekben és a nemzetközi mérésügyi kampányok során azonos megbízhatóságú és azonos pontosságú mérési eredményeket tudjon biztosítani.

Az új, TIER3-as biztonsági minősítéssel rendelkező adatközpont alkalmas lesz nagy adattárolási kapacitást igénylő hírközlés-felügyeleti és frekvenciagazdálkodási döntés-előkészítő tevékenységek támogatására, valamint az NMHH által üzemeltetett, a kritikus infrastruktúrák védelméről szóló törvény hatálya alá eső rendszerek és a kiemelkedően magas szolgáltatási szintek megfelelő minőségű kiszolgálására. Az életciklusban minimum 25-30 évre számító új adatközpont által biztosítottak lesznek egyrészt a megfelelő üzemeltetési körülmények, másrészt a meglévő szűkös informatikai kapacitás bővítése.

Mi épül?iroda

Hírlevél

Hirdetés