2024.04.20, Szombat
Február végén indul a nyírbátori nagyberuházás
tion.hu

Február végén indul a nyírbátori nagyberuházás

MTI

2016.12.08. 14:06 - Antal Zsófia

A német Rosenberger szeptemberben bejelentett 3,1 milliárd forintos fejlesztéséhez csütörtökön vásárolt telket a helyi önkormányzattól.

Hirdetés

Francisco Papp, a családi tulajdonban lévő autóipari cég magyar származású ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy júliusra szeretnének elkészíttetni egy 6000 négyzetméteres üzemcsarnokot, ahol járműelektronikai alkatrészeket gyártanak majd, valamint két, egyenként 1000 négyzetméteres raktárt, illetve egy irodát és szociális helyiségeket is. Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy a Rosenberger üzemépítését a kormány 858 millió forinttal támogatja. Az új üzem engedélyes tervei várhatóan február elejére készülnek el, de közben már egyeztetnek a kivitelezővel, így tél végén indulhatnak az építési munkálatok.

A Rosenberger egy bérleményben már 420 dolgozót foglalkoztat Nyírbátorban: 380 operátort, valamint az őket irányító 40 felső- és középvezetőt, illetve más alkalmazottakat. A júliusra tervezett átadás után ötszázan dolgoznak majd az új üzemben, a létszámot később ezerre növelik.

Máté Antal polgármester az adás-vételi szerződés aláírásakor elmondta: a Rosenberger Magyarország Kft. hathektáros területet vásárolt a helyhatóságtól négyzetméterenként háromezer forintos áron, csakúgy, mint a korábbi beruházók. A megvásárolt területen a cégnek lehetősége nyílik arra, hogy később további két lépcsőben fejleszthesse nyírbátori gyárát.

A polgármester hozzátette, hogy a városban már hét multinacionális cég működik, amelyek ötezer embert foglalkoztatnak. A cégek mindegyikével tárgyalnak további fejlesztésről, a Rosenberger mellett már bejelentette beruházását a dán Coloplast, illetve a német Diehl Aircabin és az angol-holland Unilever is. Így a következő években várhatóan mintegy kétezer fővel nő az iparban foglalkoztatottak száma Nyírbátorban.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésNyírbátorzöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés