2024.03.29, Péntek
Hét család költözhetett újépítésű szociális bérlakásba Csongrád megyében
MTI

Hét család költözhetett újépítésű szociális bérlakásba Csongrád megyében

MTI, kozbeszerzes.hu

2016.12.19. 12:25 - Antal Zsófia

Új szociális bérlakásokat adtak át Maroslelén vasárnap. A beruházás a települési önkormányzat kezdeményezésére, kormánytámogatással jött létre.

Hirdetés

Martonosi György, a település független polgármestere elmondta: a képviselőtestület két évvel ezelőtt döntött bérlakások építéséről a helyi lakásigények miatt. Elkészíttették a ház költségvetését, ezt követően a polgármester felkereste Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki „azonnal a projekt mellé állt.” Egy évvel ezelőtt kaptak 130 millió forintot a lakásépítésekhez, amelyek így száz százalékos kormánytámogatással valósultak meg.

 

fotó: MTI

A Petőfi utcai önkormányzati telken álló hétlakásos épületet és a lakásokhoz tartózó parkolót a hódmezővásárhelyi System Service Kft. kivitelezte.

A település vezetője közölte: a hét lakás egyenként 48-52 négyzetméter alapterületű, egyszobásak, egy másfél szobás van köztük. A lakásépítés célja, hogy a településhez kötődő fiatalokat ott tartsák. Jelezte: jóval több pályázat érkezett rájuk, mint ahány lakás elkészült.

Mi épül?építőipari cégeklakásépítésMaroslele

Hírlevél

Hirdetés